En kvinnlig körledare dirigerar sin kyrkokör.
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Kantor

Vi söker en kantor som vill förstärka arbetet med kyrkomusik i församlingarna genom gudstjänster, körverksamhet och andra musikprojekt.

Om tjänsten

Svenska kyrkan i Kramfors söker dig som tillsammans med oss anställda och ideella medarbetare vill utveckla församlingarnas gudstjänster och musikliv och som brinner för körsång. Stor del av tjänsten är förlagd till Ytterlännäs församling där Sveriges äldsta ännu aktiva kyrkokör finns. Tillsammans med sex andra kyrkomusiker kommer du att ansvara för musikverksamheten, med tyngdpunkt i Ytterlännäs och de mindre grannförsamlingarna Bjärtrå, Dal, Torsåker & Styrnäs. Den samverkan som finns musikerkollegorna emellan är betydande och skapar en god känsla i gemensamma projekt.

I dina arbetsuppgifter kommer du att arbeta med gudstjänster, kyrkliga handlingar, körverksamhet, övrigt förekommande musikaliska uppgifter och vid behov elevundervisning. En viktig uppgift blir också att engagera nya unga körsångare till barnkör eller ungdomskör i samverkan med församlingarnas barn- och ungdomsverksamhet. 

Om personen vi söker

Du trivs i mötet med andra människor och arbetar utifrån allas lika värde och rätt. Du är duktig på att skapa relationer med människor i alla åldrar, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och är trygg i din kristna tro. Du finner glädje i att uppmuntra människor och förmedla hopp. Du har även förmågan att se hur och när små steg och beslut kan leda rätt på väg mot den större visionen. 

Anställningsvillkor

För befattningen behöver du ha en utbildning som kantor och erfarenhet av att arbeta med körer, ha körkort och tillgång till egen bil och vara medlem i Svenska kyrkan.

Så här rekryterar vi

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Sista ansökningsdag är 11 augusti. Märk din ansökan med ”kantor”. Ansökan skickas tillsammans med personligt brev och CV till:
kramfors.pastorat@svenskakyrkan.se

eller

Kramfors pastorat
Jättestagatan 13
872 34 Kramfors

Frågor om tjänsten?

Välkommen att kontakta kyrkoherde Peter Forsberg tfn 0612-85520 eller HR-specialist Mona Bentsen tfn 0612-85575.

Hör av dig om du vill komma förbi på ett studiebesök i sommar!

Om Kramfors pastorat

Svenska kyrkan i Kramfors består av tio församlingar med cirka 11 000 medlemmar, i Ångermanland och Härnösands stift. Geografiskt motsvarar pastoratet Kramfors kommun. Omkring femtio helårsanställda och ett tjugotal säsongsanställda, under sommarhalvåret, arbetar tillsammans med förtroendevalda och ideella för kyrkans uppdrag och utveckling av verksamheter, metoder och arbetssätt.

Vår gemenskap består av en mångfald av språk, kulturer och traditioner. En viktig grund i Svenska kyrkan är att varje människa har rätt att få tillgång till evangeliet på sitt eget språk. I Kramfors pastorat har vi kompetens för, och jobbar med att utveckla sverigefinskt- och teckenspråkigt arbete samt samiskt kyrkoliv.

Kramfors är en del av det vackra världsarvet Höga Kusten där turism och fritidsboende präglar området men som också är ett gammalt kulturlandskap med mycket historia. Efter nedre Ångermanälven ligger kyrkorna som ett pärlband, lika tätt som i Mälardalen.

Kommunikationsmöjligheterna är goda med E4:an som löper genom pastoratet, längs kusten. Tåget stannar både centralt i Kramfors och ute vid Höga Kusten Airport. Flygplatsen är landets enda utöver Arlanda dit det går att ta tåget och därifrån går flyget sedan vidare både söderut till Arlanda och norrut till Gällivare.

Läs om verksamheten och dess inriktning: Församlingsinstruktion 2022-2025
Ta del av årets ambitioner och planer: Verksamhetsplan 2024
Bläddra i vår församlingstidning: Amenvisst

Hösten 2024 startar vi arbetet med processmodellen Regnbågsnyckeln.

Prioriterade utvecklingsområden: 
- Att i samverkan med anställda och ideella driva och utveckla församlings- och gudstjänstliv.
- Att i samverkan utveckla arbetet bland ungdomar och barnfamiljer.
- Att leda, rekrytera och organisera ideella medarbetare.
- Fördjupa teologisk medvetenhet bland medarbetare, förtroendevalda, ideella och församlingsbor och så frigöra till tjänst i kyrkan och världen.
- Arbete med mångfaldsfrågor och likavärdesprincipen.

Om Höga Kusten

Höga Kusten har sedan urminnes tider varit en mötesplats där inland och kust möts. Som destination slås årligen nya rekord i besökarantal och detta unika världsarv med världens högsta landhöjning har senaste 10 åren ökat sina gästnätterna mer än nationellt genomsnitt. Där människor möts sker utveckling. Fler får upp ögonen för Höga Kusten, inte bara som ett besöksmål utan även som en fantastisk plats att bo på, att flytta till. Miljön inspirerar och lockar. Kanske är det dags för nya utsikter också för dig? Välkommen till Höga Kusten!

Mer om Höga Kustenwww.hogakusten.com/sv

Mer om Kramfors kommunwww.kramfors.se

Bostäder till salu www.hemnet.se

Lägenheter att hyra www.krambo.se

Se vårt vackra Höga Kusten