Lyssna

Nyhet / Publicerad 29 juli 2024

Helena - ny volontärsamordnare

Den lilla matbutiken blir ofta ett socialt nav. Där finns alltid någon att prata med, någon som också ser när en trogen kund behöver hjälp och stöd. – En del av det Kontakten gör, det gjorde även vi, säger Helena Lindgren Karlsson. Efter 31 år som Ica-handlare blir hon ny volontärsamordnare.

Helena Lindgren Karlsson och hennes man drev Ica Skafferiet från 1991 till 2022. Hon är en person som ”alla” känner och hejar på när hon promenerar genom stan.

Och det är något som hon helt klart trivs med.
– Den lilla butiken har ju en social funktion, säger hon. Det blir en mötesplats, en trygghet. Vi har under åren ofta hjälpt till med hemkörning av varor, låtit någon handla på krita ibland, och förmedlat kontakter när någon äldre börjat bli dement.
Sedan 2022 har hon provat på ett par andra jobb – och så dök detta upp: volontärsamordnare på Kontakten. 
– Vi är så glada över den här rekryteringen, säger Kontakten-föreståndaren Lennart Åkerlund. Helena känns helt rätt för uppdraget!

Ica-butiken är en av alla dem som skänker mat till Kontakten, och ofta var det just Lennart som hämtade.
– Så jag känner ju väl till verksamheten, säger Helena. Nu ser jag fram emot att jobba tillsammans med Lennart och att vi gemensamt ska forma denna nya funktion.
Tjänsten är på halvtid, något som ger utrymme även för andra uppdrag.
– Jag är sedan länge volontär på Mötesplatsen, ett språkcafé som drivs av Equmeniakyrkan, säger Helena. Och så vill jag ha gott om tid för mina barnbarn!
Helena Lindgren Karlsson tillträder den 12 augusti.

Text: Mona Davidsson