Lyssna

Nyhet / Publicerad 2 juli 2024

Vilken lyckad konfirmation!

102 konfirmander och deras många, många anhöriga fyllde strandängarna vid Gröen i lördags. Att se det näst intill ändlösa tåget av konfirmander följa korset ut ur kyrkan är en nästan overklig upplevelse. Men även innan detta mäktiga ögonblick är stämningen hög. De flesta ser inte vad som händer i kyrkan före konfirmationen.

Spänd förväntan, det pratas och skrattas, man hjälper varandra att ta på de fina kåporna. Så ställer alla upp på ledet, inne i kyrkan och det är dags för vår barn- och ungdomsansvarige Gustav Öhlander att göra sin legendariska rusning, från kyrkporten in i kyrkan, där hans hand i vad som närmar sig ljusets hastighet möter alla konfirmandernas händer i en sista förberedande gest innan det är dags att marschera ut mot det stora ögonblicket – konfirmationen! 

Foto: John Fahlnaes

Mäktig känsla

Det är mäktigt när konfirmanderna kommer in genom publikkorridoren till härlig musik, framförd av Tommy Jonsson med band, och i rad efter rad sätter sig på den stora scenen. Så började själva ceremonin, där höjdpunkten är när varje konfirmand tar emot nattvardens bröd och vin. Men även de anhöriga som närvarar erbjuds att ta emot nattvarden och det var verkligen glädjande att se att det bildades långa köer till de präster som delade ut. Vilken stämning!

I de tält som fanns uppställda utmed ängen fanns konfirmandernas fina och i många fall väldigt djupsinniga och berörande redovisningar. Efter konfirmationen var det även här var och en fick ta emot sin konfirmandbibel tillsammans med en bönbok som de själva har skapat innehåll till. Därefter var det dags att ta adjö av sina kamrater och bege sig hem med sina familjer för att fira detta härliga ögonblick.

Foto: John Fahlnaes

Stipendier och diplom till ungdomar

Denna dag blev det även tillfälle att uppmärksamma några av de personer som hjälper till att förverkliga Landvetter-Härryda pastorats så framgångsrika arbete med ungdomar i Prästgården. Josefine Luther och Fabian Sanner mottog stipendium ur Landvetter församlings ungdoms- och blomsterfond för sina enastående engagemang i ungdomsverksamheten. Alice Holm, Linus Jacobsson, Molly Kettil, Wilma Leandersson, Josefine Luther, Albin Remme och Jakob Setterstig fick motta fina diplom och uppmärksammades för sina fina insatser som trainees i pastoratets ungdomsverksamhet. Grattis till er alla!

Foto: John Fahlnaes

Foto: John Fahlnaes

En fantastisk kollekt

Slutligen måste vi nämna den fantastiska kollekten till förmån för Världens Barn. Håll i er nu: inte mindre än 65 000 kronor samlades in denna dag! Gud välsigne alla givare som tillsammans lyckades samla ihop denna häpnadsväckande summa. 

Ett mycket stort och varmt tack också till alla er som var med denna dag och hjälpte oss att tillsammans skapa en helt fantastiskt konfirmationsdag! Nu önskar vi er alla en riktigt fin sommar och hoppas att vi få träffa många av er igen i höst. 

Foto: John Fahlnaes