Lyssna

Nyhet / Publicerad 21 maj 2024

Externwebben byter utseende efter sommaren

Bytet av grafisk profil på externwebben blir efter sommaren. Planen var tidigare att göra uppdateringen under maj, men flera olika faktorer gör tillsammans att det finns stora fördelar med att vänta med leveransen. Externwebben fortsätter alltså ha sitt nuvarande utseende tills efter sommaren, då vi tillsammans fortsätter utrullningen av vår justerade grafiska profil.

Sedan cyberangreppet har förutsättningarna för externwebbens leverantörer förändrats. Det innebär bland annat att de inte kan göra leveranser för att uppdatera externwebben med nytt innehåll på samma sätt som tidigare. 

Ny lösning på gång

Nu är en ny lösning på gång för att förenkla leverantörernas arbete vid leveranser så att det blir både säkert och effektivt. Lösningen hinner dock inte med säkerhet genomföras och testas innan det börjar bli semestertider. För att ge leveransen av ny grafisk profil, som är en stor och komplex leverans, bästa möjliga förutsättningar väntar vi med den tills den nya lösningen är på plats. 

Webbstugor flyttas fram

Genom att flytta leveransen till efter sommaren minskar vi kanske även stressen hos dig som är redaktör för externwebben och har mycket att slutföra innan semestern. Alla stugor kopplat till förändringarna på webben flyttas till efter sommaren, då vi tillsammans hjälps åt att byta till den grafiska profilen även på externwebben.

Här kan du läsa mer om övergången till en ny grafisk profil på externwebben.