Lyssna

Sockerfria fjällkyrkobullar

Här hittar du receptet för att baka sockerfritt:

Deg:

250 g smör eller margarin

1 l mjölk

2 påsar torrjäst

22-24 dl vetemjöl (spara lite till utbakningen)

1/2 dl hermesetas

1 tsk salt

1 tsk kardemumma

Fyllning:

250 g smör eller margarin

hermesetas efter smak, kanel, kardemumma eller vaniljpulver

Pensling:

1 ägg

1 krm salt

1 tsk vatten

Så här gör du:

Börja med degen.

Smält smöret och häll i mjölken, värm till 40 grader.

Blanda ihop mjöl, torrjäst, hermesetas, salt, och kardemumma i degbunken.

Häll smöret och mjölken i degbunken med mjölblandningen, arbeta ihop till en smidig deg.

Låt jäsa under duk ca 40 min.

Blanda fyllningen.

Mjukgör smör i micro. Häll i smaksättning och vispa ihop med elvisp.

Ta ur degen ur bunken och dela i två delar. Kavla en i taget till en stor rektangel. Bred ut hälften av fyllningen och ta tag på ena sidan vik på mitten.

Skär ca 2 cm breda remsor och snurra till en bulle.

Lägg bullarna på plåt.

Låt bullarna jäsa 40 min

Pensling.

Vispa ihop ägg, salt och vatten. pensla bullarna och strö på hermesetas efter smak.

Grädda bullarna i 225-250 grader ca 10-15 min tills bullarna har fin färg.