Malmö är en mångfacetterad stad med en ung befolkning – nästan hälften är under 35 år. Att vara ung i Malmö är att leva i spänningsfältet mellan utmaning och möjlighet, där såväl globala och kontinentala som nationella och regionala sociokulturella och ekonomiska strukturer formger livet i staden.
– Vi vill möta varje enskild människa där den befinner sig och finnas tillhands för unga i deras egen utveckling, genom att vara en trygg medvandrare och möjliggörare i deras liv. Det låter luddigt, men det beror på att behoven ser så olika ut för olika ungdomar i Malmö, som om de levde i olika världar, i en och samma stad, säger Kristina.
Kristina och Johannes konstaterar att kyrkan gör mycket viktigt socialt arbete i Malmö. En del i gymnasieteamets uppdrag är att fungera som en länk mellan behoven de möter och de verksamheter som finns i de olika sammanhang som teamet rör sig i.
– Samverkan grundar sig i insikten att vi som enskilda aktörer kan åstadkomma mer tillsammans än ensamma. Men också i tron på och erfarenheten av att varje enskilt liv är sammanlänkat med varandra – fullständigt oberoende av trosbekännelser. Att bejaka detta ömsesidiga beroende innebär för oss att se denna samhörighet som både en gåva och en uppgift.