Pappaträffen är öppen mellan klockan 9 och 11.30, och 9.30 hålls en andakt med sångstund, där det är mycket fokus på rörelsesånger som passar åldrarna på de barn som är där just för dagen.
– Vi sjunger också gamla sånger som papporna känner igen, och då får de släppa tankar på "Men jag kan ju inte sjunga". Du sjunger för ditt barn som blir lyckligt av det, det går jättebra!, säger Charlotte Engström.
Här kan man prata om allt
Varje pappa och barn som kommer blir sedd och hälsad på, det är jätteviktigt, tycker Charlotte. Nykomlingar får höra om praktiska saker, som var det finns skötbord, hur man betalar för fikan och annat, så att ingen känner sig bortkommen. Tröskeln in till kyrkan ska vara låg, man är välkommen oavsett om man tror eller inte eller har en annan trostillhörighet.
– Vårt uppdrag är att se människorna som kommer och möta dem, hjälpa till att knyta kontakter och att fånga upp dem som mår lite si och så i sin föräldraroll för att inbjuda till samtal. Vi kan även hänvisa vidare till diakon eller präst om det behövs. Jag är också utbildad för att hålla i grupper med samtal som gäller barn och sorg, det ligger mig väldigt varmt om hjärtat, berättar Charlotte Engström och fortsätter:
– Det är inte ovanligt att jag möter föräldrar som berättar att deras första barn dog och det är skönt att ha fått utbilda mig i hur det är när ett barn mister ett syskon eller en förälder. Sådant som annars ofta är tabu att prata om tycker vi att man ska kunna prata om i kyrkan. Det är ett privilegium att få vara med om att möta människor i svåra situationer.