Om kyrkans historia
När Märsta samhälle växte fram, växte också behovet av en kyrkobyggnad som låg centralt i Märsta. Församlingens kyrka, Husby-Ärlinghundra kyrka, låg 2 km norr om det framväxande samhället. 1949 fick församlingen en kyrktomt i gåva av dåvarande Husby-Ärlinghundra landskommun. I september 1955 påbörjades bygget av Märsta småkyrka och på Mikaelidagen 1956 invigdes kyrkobyggnaden av ärkebiskop Yngve Brilioth. På 1960-talet byggdes ett vidhängande församlingshem till.
År 2000 fick kyrkan ett ljusare och mer modernt utseende. Ansvarig arkitekt var Helena Tallius Myhrman. År 2006 byggdes församlingshemmet ut och renoverades. För att öka tillgängligheten till församlingshemmets olika våningsplan installerades även en hiss.
I kyrkan finns en glasmålning utförd 1965 av syster Marianne i Alsike kloster. Motivet är Maria med barnet och de vise männens gåvor. På östra väggen sitter sedan år 2000 ett rosettfönster skapat av konstnären Pi Eriksson som även formgivit altartavlan samt ett antal små symboltavlor som sitter runt om i kyrkan.
Dopskålen är av glas och donerad av Steninge glasbruk.
Antal sittplatser: 70
Brandskyddsgräns: 100
Ta en titt inuti Märsta kyrka med hjälp av rörliga panoramabilder.