Lyssna

Mångfald - på många sätt

Närvarande, Modig och Upprättande. Det är tre ord som präglar allt arbete i Svenska kyrkan Mölndal. Svenska kyrkan i Mölndal visar på en större bild av mångfald och hur kyrkan arbetar och bemöter de som söker sig till kyrkan.

Kyrkan bärs och har alltid burits av en stor mångfald. Mångfalden handlar om bredden på det som sker i församlingen och om mångfalden av människor som kommer i kontakt med kyrkan.

Gudsriket är en rättvis plats.

Församlingarna i Svenska kyrkan Mölndal arbetar dagligen för att riket ska växa på jorden redan nu och att rättvisan och mångfalden ska synas i och genom församlingarnas arbete och liv.

Församlingarna i Mölndal vill vara modiga och våga bryta destruktiva mönster där människor far illa. Svenska kyrkan Mölndal vill vara en tydlig bärare av hopp, som leder till att människor och grupper upprättas.

Församlingarna vill vara närvarande, så att människor blir sedda, upprättade och anspråkstagna. Engagemanget för rättighetsarbete visar sig också i kyrkans diakonala uppgift att vara röstbärare för alla som lever i utsatthet. 

Att vara en plats som bär mångfald kräver integritet, mod, trygghet och nyfikenhet.

Oavsett om du kommer till kyrkan för begravning, samtal, dop, vigsel eller körsång, så ska du känna dig välkommen och bli behandlad med öppenhet och respekt. Alla ska få ingå i en gemenskap där olika erfarenheter och identiteter möts och där varje människa är välkommen, alldeles oavsett vem den är eller vad den längtar efter. Fässbergs, Kållereds och Stensjöns församlingar vill möta alla med varm blick och närvaro.

Välkommen!

Kyrkans värdegrund

Går det att skilja på kristen tro och kristen värdegrund? Läs resonemanget som leder fram till det som kan sammanfatta kyrkans värdegrund: Ett ansvar att visa omsorg.   

Livsfrågor

Det finns inga enkla svar på livets svåra frågor, men här får du några ledtrådar. 

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

En kyrka för nationella minoriteter, urfolk och teckenspråkiga

Här vänder vi oss till dig som hör till en nationell minoritet, urfolket samerna eller är teckenspråkig. Men också till dig som vill verka för minoritetsgruppernas rättigheter.

Historiken om Svenska kyrkan och hbtq-personers rättigheter

Svenska kyrkan har samtalat om hbtq-personers rättigheter under många år. Samtalen handlade då främst om homosexualitet och om homosexuellas samlevnad. Här kan du läsa om viktiga årtal och beslut.

Svenska kyrkan Mölndals präster

Anna Sophia Bonde

Anna Sophia Bonde

Präst - Församlingsherde Stensjön, Svenska kyrkan Mölndal

Johannes Imberg

Johannes Imberg

Präst - Församlingsherde Fässberg, Svenska kyrkan Mölndal

Christian Josefsson

Christian Josefsson

Präst - Stensjön, Svenska kyrkan Mölndal

Martin Lokrantz

Martin Lokrantz

Präst - Fässberg, Svenska kyrkan Mölndal

Linnéa Norberg

Linnéa Norberg

Präst - Sjukhuskyrkan, Präst, Svenska kyrkan Mölndal

Frida  Ohlsson Sandahl

Frida Ohlsson Sandahl

Präst - Församlingsherde Kållered, Svenska kyrkan Mölndal

Milvi Olander

Milvi Olander

Präst, Präst - Kållered, Svenska kyrkan Mölndal

Johanna Risenfors Lindmark

Johanna Risenfors Lindmark

Präst - Fässberg, Svenska kyrkan Mölndal

Romano Scropeta

Romano Scropeta

Präst - Stensjön, Svenska kyrkan Mölndal

Carl Sjögren

Carl Sjögren

Kyrkoherde, Svenska kyrkan Mölndal