Rulltårta med passionskräm till påsk
Lyssna

Rulltårta med passionskräm

Servera en festlig rulltårta i påsk eller till vårens kalas. En krämig och frisk fyllning med passionsfrukt går hem hos de flesta!

Varför inte unna dig något extra gott i påsk. Här bjuder vi på ett förslag!

Recept: Lättbakad rulltårta till påsk 

 

10-12 bitar

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk rosa hushållsfärg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver

 

Fyllning:

  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 2½ dl florsocker
  • 3 msk passionsfruktjuice (4 frukter)
  • 1 äggula

Garnering:

  • Vispgrädde
  • Påskägg
  • Mynta, färsk

Gör så här: 

Sätt ugnen på 225 grader.

Gör fyllningen: Vispa smör och 2 dl florsocker poröst. Sila och pressa fram passionsfruktsaft. Blanda ihop med resterande florsocker och äggula. Vispa ihop med smörblandningen.

Gör rulltårtan: Vispa ägg och socker till en vit smet. Blanda i hushållsfärg. Blanda vaniljsocker, vetemjöl och potatismjöl i en separat skål. Sikta över äggsmeten, blanda ihop försiktigt. Häll smeten på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.

Ta ut och vänd rulltårtan på nytt bakplåtspapper. Dra försiktigt bort det gamla pappret. Vänd en gång till på nytt papper. Låt svalna något. Bred på smörkrämen, rulla ihop och kyl. Vid servering, vispa grädde och spritsa på rulltårtan. Garnera med påskägg och myntablad.

Recept och styling: Sophie Ekman/Verbum