Vi samlas ofta kring måltider i kyrkan, och för att uppnå våra miljömål är det viktigt att vi reflekterar över hur våra matval påverkar klimatet och den biologiska mångfalden. Vilka livsmedel bidrar mest respektive minst till dessa effekter?
Under kursen kommer vi att laga mat tillsammans med en kock i det vi kallar "Aktiv matlagning". Kursen är både inspirerande och praktisk, vi lär oss inte bara om hållbar mat utan får också möjlighet att praktiskt tillämpa våra kunskaper. Vi kommer att arbeta tillsammans, dela erfarenheter och justera recept för att lära oss hur vi kan äta inom planetens gränser. Eftersom mat och miljö är tätt sammankopplade, spelar husvärdar och andra som lagar och serverar mat en nyckelroll. Genom att förbättra våra matvanor kan vi också göra en positiv insats för vår planet!
Tid och plats
Från klockan 12.00 den 3 mars, till klockan 13.00 den 4 mars, på Sollidens kurs- och konferensgård utanför Örebro.
Kostnad
2 500 kronor, inkl. kost och logi i enkelrum.
Kontakt
Om du har frågor om kursinnehållet, kontakta Emilia Bergius, 0152-234 18.
Om du har frågor om anmälan, avbokning eller annat praktiskt, kontakta Anna-Maija Junnila, 0152-234 83.
Anmälan
Du anmäler dig här (länk till anmälningsformulär).