Foto: Karolina Braun

Händer som gör skillnad

Nyhet Publicerad Ändrad

När Härlandakretsen träffas sätts händer i bruk för att göra skillnad för människor som har det svårt. Även om många delar handarbetsintresset, är det inte nödvändigt att kunna sy eller sticka för att vara med. Kaffe och gemenskap är lika viktigt.

På bordet idag är smörgåsar och hembakad kaka uppdukade. Elisabeth Lunneryd åker hit från Partille. Hon kom med i kyrkan här genom en tovningskurs och har fortsatt vara med.
– Det har blivit mer och mer engagemang för mig här. Handarbete är min hobby. Här är också en trevlig gemenskap där man får prata en stund, säger Elisabeth.
Idag handlar samtalet om sopsortering och skatten på plastpåsar. Flera brukar ta med sig egna påsar till affären. Agneta visar upp en handvirkad påse som man kan väga frukt i. Kanske kan detta vara något för kommande försäljningar, spånas det runt bordet.

Härlandakretsen stöttar flera hjälpprojekt, bland annat Östhjälpens projekt Donaudeltat som verkar bland fattiga kvinnor i Rumänien. Där överger en del kvinnor sitt barn efter födseln då de inte har råd med kläder till barnet. Projektet har därför börjat med babypaket som mammorna får på BB – och Härlandakretsen är med och skickar kläder till paketen.
– Babypaketen gör att fler nu tar hand om sina barn. Det är roligt att kunna bidra och det är också skönt att ha något för händerna, säger Agneta och får medhåll från övriga.
Fler händer önskas gärna till Härlandakretsen. Och vill man inte handarbeta kan man hjälpa till på försäljningar, bidra med kreativa idéer – eller bara komma för gemenskapens skull.

---
Text: Karolina Braun

FOTNOT: Med anledning av nuvarande situation är arbetskretsarna i pastoratet, liksom övrig verksamhet tillsvidare stängd. Att hitta något för händerna där hemma är ändå en bra sysselsättning för den som inte kan gå ut. Kanske kan du hitta nya sätt att dela dina alster och inspireras av andra?