Välkommen vem du än är – troende, tvivlande, nyfiken och undrande. Din närvaro gör skillnad!
Start – Vi äter tillsammans
Vi träffas 18.30 och äter tillsammans. Vid måltiden delas information om det som berör alla grupper. Efter den gemensamma måltiden delar vi upp oss i våra respektive mindre studiegrupper. Den som vill kan börja kvällen kl 18.00 med en enkel veckomässa i Örgryte nya kyrka, den som vi kallar Reflexmässan.
I gruppen – det goda samtalet
Samtalen i gruppen ger dig möjlighet att dela tankar kring tro och vem Jesus är. Alla tankar är tillåtna kring erfarenheter och upplevelser.
Det som sägs i gruppen stannar i gruppen.
Våra grupper våren 2025:
Livets färg och form
En skapande kravlös verksamhet där vi samtalar om olika ämnen som vi alla kan relatera till. Material finns för att måla, tillverka smycken eller bara tala, lyssna på musik mm. Allt med syfte att ladda batterierna.
Kursledare Despina Moysidou
Bön för och med varandra
Vi börjar samlingen med att läsa och samtala om den kommande söndagens bibeltexter, som berikar och ger goda tankar. Därefter ber vi för det som är viktigt och aktuellt för oss och för givna böneämnen. Gud hör bön, men hans svar är inte alltid som vi tänkt oss. Välkommen till vår bönegemenskap!
Kursledare Anita Andersson och Haidi Nyberg
Alphakursen – Livets frågor
Tänk om man kunde få veta mer om vad livet går ut på och vad kyrka och kristen tro egentligen står för. Och tänk om man kunde få samtala med andra om detta.
Alpha-kursen ger dig en möjlighet att reflektera och tala om vad man själv tror eller inte tror. En yngre person som kom till en studiegrupp sa: ”Jag vill veta mer om det jag inte tror på”. En intressant kommentar, eller hur?
Kursledare Lars Winroth
ACT Svenska kyrkan - 150 år av engagemang
Vår mission: Hopp! Vi får möjlighet att fördjupa kunskapen och följa en tidslinje som förbinder Paulus missionsresor och går 150 steg genom århundraden via Olof Skötkonung, grundandet av vår kyrkas mission 1874, det ekumeniska mötet 1925 och Lutherhjälpen fram till dagens ACT - en hisnande resa som också sträcker sig ut över hela världen.
Kursledare Britta Olinder och Göran Zöger
Inför helgen
Varje söndag läser vi olika bibeltexter i gudstjänsten och samlas runt ett tema. En del texter är välbekanta, andra nästan helt okända. En del upplevs vackra och lätta att ta till sig, andra svåra och nästan obegripliga. I denna grupp läser vi tillsammans den kommande söndagens texter. Vi försöker förstå och fördjupa oss tillsammans och kanske blir söndagens gudstjänst ännu mer innehållsrik.
Kursledare Martin Lindblad
Jag har slagit upp mitt tält i hoppets land.
Hopp, eftertanke och vägledning är något av kursens ledord. Lite som att dra upp dragkedjan och titta ut genom öppningen till ett tält man slagit upp i mörkret. Vi läser
Tomas Sjödins bok med korta dagliga betraktelser och samtalar om det vi läst under veckan. Vilka tankar och frågor har väckts? Bibeltexterna kommer från bibeln The Message som är en ny och modern svensk översättning. Om denna bibelöversättning skrev någon ”Det blev roligt att läsa bibeln igen”.
Kursledare Åsa Sedström och Tina Henriksson
Johannesevangeliet
Under våren kommer vi att utforska och samtala om Johannes-
evangeliet. Vi användaer boken Möte med Johannes av Linda Alexandersson. Författaren skriver: ”Förbered dig för en resa genom Jesu liv, men också på en resa genom ditt inre där du får reflektera över din egen tro och vad den kan betyda för ditt liv.”
Kursledare: Meri Brandel och Ragnhild Paulson
Bibeln i kulturen
Konstutövare över hela världen har använt sig av Bibeln i sitt konstuttryck vare sig det är målningar, litterära verk, musik eller film. Hur fungerar bibliska metaforer i konstnärliga sammanhang? Varför använder sig konstnärer av bibeln och får vem som helst göra det? Vi kommer att visa exempel på konstnärliga verk där bibeln har använts som referens och inspiration, allt från tidiga uttryck genom penseldrag till moderna action-scener.
Kursledare Henrik Lange och Beatrice P. Garcia