Frösängs kapell
Tätt intill berget ligger det vackra Frösäng kapell som rymmer ca 70 personer och är ritat av arkitekt Erik Gunnar Asplund och stod färdigbyggt 1938.
I alla Asplunds verk var kontakten med naturen viktig, vilket syns tydligt på att suterrängbyggnaden är väl anpassad i naturen.
Kapellet har en funktionalistisk karaktär och rektangulär, kubisk form.
Fasaden är beklädd med kalkstensskivor som brutits vid Sjösa, nordost om Nyköping. En stor tillbyggnad i vinkel är ritad av arkitekt Rolf Bergh och byggdes 1972-1973. Ytterligare en tillbyggnad gjordes 2004 efter ritning av byggnadsingenjör P.O. Gustavsson.
Den stora altartavlan i kapellets ceremonirum är målad av konstnären Nils Nilsson och är skänkt av Oxelösunds järnverk.
Motivet föreställer Kristus uppståndelse. För att ge lokal anknytning till målningen har konstnären lagt till ett fiskenät och en slägga i handen på en av männen i motivet.
Frösängs kapell används i huvudsak till begravningsförrättningar, cirka 120 per år. Under sommarhalvåret används det också för Musik i sommarkväll.
Klockstapeln
I anslutning till kapellet finns klockstapeln som först uppfördes år 1926 på berget där S:t Botvids kyrka nu står. Den är ritad av arkitekten Erik Lundberg.
I samband med att S:t Botvids kyrka byggdes, flyttades klockstapeln till kyrkogården, till den plats där den står idag. Klockstapeln restaurerades 2011 och har ett stort byggnads- och teknikhistoriskt värde.