Några unga tjejer sitter och skrattar vid ett bord.
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Fritidsledare 50 %

Vi söker dig som känner lust och glädje i att arbeta med ungdomar och unga vuxna och vill vara med att utveckla vårt arbete med ungdomar i församlingen.

I din yrkesroll är du engagerad, ansvarstagande, har lätt för att samarbeta med andra och kan möta unga där de är. Vi vill att du har pedagogisk utbildning eller erfarenhet av att arbeta med barn och unga. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i församling. Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan. 

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. 

Spelar du något instrument är det ett plus, men inget måste. Har du körkort och bil ser vi även det som ett plus.

Som pedagog hos oss ingår du i ungdomsarbetslaget som består av dig som pedagog, en musiker och en präst som gemensamt ansvarar för vårt arbete med ungdomar och unga vuxna genom bland annat: 

  • Konfirmander och Unga ledare

  • Ungdomsgrupp

  • Ungdomskör

  • Unga-vuxna grupp

  • Lägerverksamhet

Inom ramen för dessa verksamheter ingår givetvis också kontakter med föräldrar och skola. Du kommer att jobba två kvällar i veckan och vissa helger. 

Du är välkommen till en församling med 18 medarbetare. Under sommarsäsongen är vi några fler. I Oxelösunds församling finns tre kyrkorum, S:t Botvids kyrka, Stjärnholms kyrka samt Frösängs kapell. Vi firar huvuddelen av gudstjänsterna i S:t Botvids kyrka, som ligger mitt i staden. 

Du kommer att ha ditt kontor i församlingshemmet som är församlingens nav. Där ryms lokaler för de olika verksamheterna, församlingsexpeditionen samt kontor för församlingsenhetens personal.

Tillträde enligt överenskommelse. 

Ansökan

Ska innehålla ett personligt brev, CV, löneanspråk och referenser och skickas till oxelosunds.forsamling@svenskakyrkan.se

För mer information om tjänsten

Kyrkoherde Magdalena Fors magdalena.fors@svenskakyrkan.se, 0155-29 34 01 eller 070-784 34 01.

Facklig representant

Vision: Lena Ljungqvist, lena.ljungqvist@fv.vision.se, 016-403 36 64