Foto: Nadine Minner/Ikon

Församlingspedagog 100 % 

Nyhet Publicerad Ändrad

Vi söker en församlingspedagog som älskar att jobba med barn, ungdomar och familjer. Är det du? 

Tjänsten är ett vikariat med placering i Furubergskyrkan.
– Du trivs med att arbeta med ungdomar och vågar tänka och prova nya sätt att möta åldersgruppen. 
– Du är trygg i mötet med barn och föräldrar. 
– Vi erbjuder en meningsfull verksamhet där du tillsammans med andra får göra skillnad för människor. 

Om tjänsten 

Som församlingspedagog är du en resurs i församlingens barn- och ungdomsverksamhet. Du är en del av pedagogkollegiet där du har åtta kollegor. Tillsammans ansvarar ni för det pedagogiska arbetet i församlingen.  
Tjänsten är placerad i Furubergskyrkan, en samarbetskyrka mellan EFS Furubergskyrkan och Piteå församling, och innebär arbete tillsammans med både anställda och ideella medarbetare. Du är en del av det lokala arbetslaget med präst, diakon och musiker. 
I tjänsten leder och deltar du i verksamheter som scouterna, Messy church, församlingens konfirmandarbete och skolarbete. Du ansvarar tillsammans med det lokala arbetslaget för att de ideella medarbetarna i Furubergskyrkans får det stöd de behöver.

Du som söker tjänsten: 

  • har pedagogisk fackutbildning om minst 180 poäng från universitet eller högskola, påbyggnadsutbildning till församlingspedagog är meriterande.
  • är utåtriktad och har lätt för att bygga relationer samt är uppmärksam och tillmötesgående i bemötande av andra.
  • är trygg i att arbeta självständigt och driva processer framåt samtidigt som du - arbetar väl tillsammans med andra, kollegor och frivilliga. 
  • har ett flexibelt förhållningssätt till att ta dig an olika sorters uppgifter utifrån rådande och ibland ändrade behov. arbetsuppgifterna och kontaktytorna i rollen är varierande.
  • är beredd att jobba kvällar och helger.
  • är väl förankrad i din tro, medlem i Svenska kyrkan och delar dess tro, lära och liv. 
  • har körkort och tillgång till egen bil då jobbet innebär resande bland annat mellan olika kyrkor.
  • har grundläggande datakunskap.
  • har god svenska i tal och skrift. 

Utdrag ur belastningsregistret kan komma att efterfrågas. 
Det är meriterande om du har god kännedom om både EFS och Svenska kyrkan. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.  
Vikariatet sträcker sig från den 1 september 2024 till och med den 31 augusti 2026. 

Ansökan:  

Skicka din ansökan med CV, personligt brev och referenser till: pitea.jobb@svenskakyrkan.se
Märk din ansökan med "Pedagog Furuberg". Sista ansökningsdag är den 13 maj.   

För ytterligare information: 

Verksamhetschef Emma Nilsson tel. 0911-27 41 13 eller e-post: emma.nilsson@svenskakyrkan.se
Sara Lind, pedagog, tel. 0911-27 40 62 eller e-post:  
sara.lind@svenskakyrkan.se

Fackliga företrädare:  
Peter Werner (KyrkA), tel. 0911-27 41 15 eller e-post:  
peter.werner@svenskakyrkan.se
Helene Nilsson (Vision), tel. 0911-27 40 14 eller e-post: 
helene.nilsson2@svenskakyrkan.se

Om Furubergskyrkan 

Furubergskyrkan är en samarbetskyrka mellan Piteå församling och EFS Furubergskyrkan. Här finns en väl fungerande barnverksamhet, fyra körer, ett piggt och varierat utbud av temakvällar och mycket mer. Här finns ett väl uppbyggt arbete med stor delaktighet av föreningens medlemmar.   

Här finns en önskan om att utveckla arbetet så att fler, inte minst de som är mitt i livet, kan finna gemenskap och får ta del av och vara aktiva i kyrkans liv.  

Om Piteå församling

I församlingen bor 29 876 personer, varav 20 083 är kyrkotillhöriga. Området sträcker sig från Gråträsk kapell i kommunens inland till Rönnskärs kapell i skärgården. I församlingen ingår fem kyrkor varav två är samarbetskyrkor med EFS. Här finns även ett engagemang i en sommarkyrka som ägs av Pite havsbad. Genom Sjukhuskyrkan finns Piteå församling närvarande för att möta de andliga och existentiella behoven hos patienter, närstående och personal vid Piteå sjukhus i svåra stunder.

Via vår etablerade volontärverksamhet möter vi människor i alla åldrar. Vi har ett omfattande diakonalt arbete och en stor barnverksamhet. Musik och körsång har en stor plats i församlingen.

Som huvudman för begravningsverksamheten ansvarar församlingen över ett flertal kyrkogårdar och kapell. Församlingen har en väl fungerande verksamhet och projektering för utvidgning pågår.

Piteå församling är en mycket väl fungerande församling med stabil ekonomi.

Goda samarbeten präglar

Samverkan och relationer med både skola och övriga samhället präglar Piteå församlings verksamhet. Församlingen vill vara inkluderande och driver en lång rad mötesplatser runt om i Piteå. Vi har samverkan med Piteå kommun genom mötesplatsen Kompassen som finns för personer som lever i en utsatt situation och med Framnäs folkhögskola genom St Mary som är en social verksamhet med praktik, arbetsträning och rehabilitering.

Piteå församling är positiv till fortsatt utveckling av samarbetet med de övriga församlingarna i kommunen och i kontraktet.

Närvaro, öppenhet, hopp

Ledord för all verksamhet är kärnvärdena närvaro, öppenhet och hopp. Församlingens inriktningsmål är ökad samverkan med övriga samhällsaktörer, ökad delaktighet och stimulering till ideella insatser samt att allt arbete ska präglas av tillgänglighet och utveckling. Hela personalen och kyrkorådet har under det gångna året arbetat aktivt med Regnbågsnyckeln för att få större kunskap om och respekt för hbtqi+-frågor.

Stort förtroendekapital

I församlingen finns många styrkor och stora resurser. Några av dem är stort förtroendekapital och många samarbetsparters, stort ideellt engagemang, gott klimat, god ekonomi samt kompetent och ambitiös personal.

Om Piteå

Piteå kommun har drygt 42 000 invånare och är med sina 23 000 i tätorten den näst största i Norrbotten. Här finns en mångårig prägel av pappers- och träindustri och besöksnäring, men inslag av forskning och inte minst stora satsningar på vindkraft på senare år – Piteå har norra Europas största vindkraftspark - har tillkommit.

Friluftsstad som expanderar

Med sitt läge ute vid kusten längst ner i Norrbotten har Piteå fyra tydliga årstider, där de ljusa sommarnätterna och vårvintern som en ”femte årstid” utmärker sig.

Staden omges av vatten med två stora fjärdar, Piteälvens sista etapp och Bottenviken som smeker eller friskar i från öst. I bebyggelse finner du ett spektrum från lantligt belägna Norrbottensgårdar i öppna landskap i vackra kringliggande byar, till moderna centrala hyres- och bostadsrätter, helt nya villaområden och fler planerade för framtiden.

Möjligheterna till ett rikt friluftsliv är stort, vare sig du vill plocka bär eller svamp, jaga, fiska, eller bara ströva. Skog, älv och hav är det sällan långt till när du bor i Piteå. Här erbjuds en rad badplatser om somrarna, isbana, elljusspår och utförsåkning på vintrarna.

Piteå har ett fotbollslag i damallsvenskan (svenska mästare 2018) och stoltserar mitt i sommaren med den enorma ungdomsfotbollsfesten Piteå Summer Games.

Kulturellt smörgåsbord dukat för dig

Musikhögskolan med brett spektra av utbildningar ligger vägg i vägg med konserthuset Studio Acusticum som har Sveriges största konserthusorgel med hela 9 000 pipor. Piteå har även Framnäs folkhögskola med musik och konst som tydliga profiler, kommunal musik- och dansskola, egna föreningar för litteratur, musik, teater och konst, egen konsthall, teaterscen, flera sommarfestivaler och mycket mer att erbjuda på kulturområdet.

Bland begrepp folk brukar känna till finns pitepalten, Pite havsbad, festivalen Piteå dansar och ler och möjligen den ”rotvälska” som kallas pitebondska.

Känt var det här!

Kända personer från Piteå är bland andra artisten Bo Kasper Sundström, skidskyttarna Hanna Öberg, Elvira Öberg och Anna Magnusson, artisten Ronny Eriksson, skådespelaren Lennart Jähkel, Idol-vinnande artisterna Nike Sellmar och Nadja Holm, youtubern Emil Hansius, författaren Liza Marklund, bandet Popsicle, ett flertal framgångsrika hockeyspelare som Mikael Renberg och Tomas Holmström, samt den fiktiva humorkaraktären Pite-Patrik från ”Mammas nya kille” (P3).

Läs gärna mer om Piteå på pitea.se/ompitea