Två små flickor tittar ner i dopfunten.
Lyssna

Dop

Välkommen att boka dop i vår församling! Oavsett om du vill döpa ditt nyfödda barn, ditt barn som är fem år eller dig själv oavsett hur gammal du är!

För att boka dop i någon av våra kyrkor kontaktar ni expeditionen på tel 033-22 57 50. Våra telefontider är måndag, tisdag, torsdag och fredag mellan kl. 10.00-12.00, onsdagar kl. 13.00-15.00. Du kan också maila till sandhult-bredareds.forsamling@svenskakyrkan.se Du kan också välja att fylla i formuläret nedan.
Doptider finns de flesta lördagar,  klockan 10.30, 13.00 och 15.00 och ibland på söndagar. Man kan också ha dop i söndagens gudstjänster.
Önskar ni ha dopkalas i något av våra församlingshem efter dopet bokar ni det samtidigt. Allt är kostnadsfritt. Dopklänningar finns för utlåning, vi har både för det lilla barnet och en dopklänning i storlek 92. 

När er dopdag närmar sig tar dopprästen kontakt med er för att boka träff för att tillsammans förbereda dopgudstjänsten.

I dopet döps vi till gemenskap med Gud och blir medlemmar i Svenska kyrkan. Dopgudstjänsten är inramad med psalmer, böner och bibeltexter. Två eller tre psalmer väljs alltid. Om man vill kan man också förgylla dopgudstjänsten med solosång. 
Välkommen att höra av er!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er så snart vi kan.

Barndop

Dopet är en vacker tradition som kan samla familj, släkt och vänner. Men det är också en högtidsstund. Alla som är samlade får lyssna till Guds löfte om kärlek och omsorg om barnet.

Att döpas som konfirmand

Om du inte döptes som barn, kan du ändå bli konfirmand. Under konfirmandtiden blir du erbjuden att döpas.

Att döpas som vuxen

Om du inte blivit döpt som barn kan du döpas som ung eller vuxen.

Fadder

Vid barndop är det ofta faddern som bär barnet fram till dopet. Det är också vanligt att faddern medverkar vid dopet med exempelvis ljuständning eller textläsning.

Rätt att döpa ett barn

Många föräldrar vill fira att de har fått barn och väljer att döpa det. Men en del frågar sig om det är rätt – borde inte barnet själv få bestämma?