Lastbil full med förnödenheter.
Foto: Daniel Fekete /HiA/Ikon

Stöd Act:s insatser i Ukraina. 

Nyhet Publicerad Ändrad

Kriget i Ukraina har gjort många till flyktingar i sitt eget land. Det nätverk av kyrkor som Act Svenska kyrkan är en del av gör att det finns goda möjligheter att vara med och hjälpa på plats. 

Att Act Svenska kyrkan har partners på plats ger oss en unik möjlighet att se de verkliga behoven – att skicka kläder från Sverige är till exempel inte önskvärt. Däremot kommer det att behövas mycket pengar både i den akuta insatsen idag, men också för det framtida återuppbyggnadsarbetet 

Matpaket och hygienkit har delats ut till människor på flykt. Matpaketen innehåller allt ifrån pasta till fisk och mjölk. I hygienkiten finns tvål, handsprit, toalettpapper, tandkräm och mycket annat som människor inte kunnat få med sig då de lämnat sina hem. Hittills har ACT-alliansen, som Act Svenska kyrkan är en del av, skickat 278 ton mat och andra förnödenheter, och vi ser noga till att allt kommer dit det ska.  

Swisha din gåva till 900 1223 och märk den med AKUT.

Du kan också swisha din gåva till 900 1223. Använd gärna QR-koden nedan.

OBS! Insamlingen till Ukraina sker via ACT Svenska kyrkan och bygger på frivilliga gåvor. Du kan skänka en gåva via denna sida, via ACT Svenska kyrkans webb eller swisha. Svenska kyrkan Skellefteå kommer aldrig att ringa dig och be dig swisha till ett nummer du inte känner igen. All vår insamling går via kontrollerade kanaler och bygger på din egen frivilliga medverkan.

Tack för ditt bidrag!