ICbility i Söderhamn

Nyhet Publicerad

Välkommen till en unik IC-kurs för dig som jobbar med unga. Den ges under v. 34 på Mariagården i Söderhamn. Först till kvarn - så anmäl dig redan idag!

Unik IC-kurs för dig som jobbar med unga

Vill du förbättra din förmåga att hantera konflikter och oliktänkande? Välkommen till vår ICbility-kurs för yrkesverksamma som arbetar med unga.

Vad är IC?

Integrative Complexity (IC) är ett psykologiskt koncept om hur vi nyanserar och ser kopplingar mellan olika perspektiv. IC fokuserar inte på vad vi tänker utan hur vi tänker. Över 40 år av forskning visar att IC är kopplat till fredlig konfliktlösning och effektiv hantering av motsättningar. Det kan även vara en grundläggande process för innovation, bättre beslutsfattande och ledarskap.

Om ICbility-programmet

ICbility är ett IC-baserat program utvecklat av Fryshuset i samarbete med Cambridge universitet och Umeå universitet. Programmet syftar till att förbättra din förmåga att notera och reglera ditt IC och hitta adaptiva sätt att hantera olikheter och meningsskiljaktigheter.

Varför är ICbility viktigt?

I dagens samhälle, med ökad social polarisering och osäkerhet, behöver unga mer stöd än någonsin för att navigera i en komplex tillvaro. Detta gör att även ungdomsledarna arbetar i en mer komplex och utmanande miljö. Här kan ICbility ge en större förståelse av våra egna och andras tankar, känslor och beteenden, särskilt i mötet med oliktänkande. Det kan i sin tur möjliggöra en stärkt självmedvetenhet, självreglering, konflikthantering och beslutsfattande.

Kursinformation

19-23 augusti 2024.

08:30 – 15:00 (med lunch och fika).

Mariagården, Prästgårdsgatan 5 (Svenska kyrkan), Söderhamn.

Kostnadsfritt för dig som kursdeltagare. Alltså, ett unikt tillfälle! Under kursen bjuds det på mat och fika. Kursen står däremot inte för eventuella boende- och resekostnader.

Kursen kan inte bara hjälpa dig i arbetet med andra, utan även dig själv som person. Med ICbility har du chansen till en stärkt personutveckling som hjälper dig i ditt dagliga liv.

Tidigare deltagare berättar om en fördjupad förståelse och möjlighet att notera och hantera sina egna tankar, känslor och fysiska reaktioner i olika situationer som handlar om oliktänkande och motsättningar.

Kursen har ett begränsat antal platser. Vänta därför inte med att anmäla dig. Som deltagare kommer du att få ett meriterande certifikat som intygar de förmågor som har tränats upp under kursen.

För anmälan använd denna länk:
https://forms.office.com/e/pwuTf6tnRm