Information och annan hjälp

Barn- och ungdomspsykiatrin 

BUP i Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård, utredning och behandling för dig som är yngre än 18 år. Ställ dina frågor som besvaras av psykologer, webbplatsen gäller i hela Sverige/landet. 
Länk till hemsida: www.bup.se 
ECPAT 
ECPATs uppdrag är att stoppa och förebygga sexuella övergrepp mot barn. ECPAT är en plats för alla under 18 år. Här kan du få hjälp, stöd och kunskap om bilder, sexuella kränkningar, hot och övergrepp på nätet eller IRL. 
Länk till hemsida

 

Friends 

Här hittar du som vuxen, barn eller ungdom kunskap, konkreta råd och stöd som kan hjälpa dig att vara med och skapa en värld fri från mobbning. 
Länk till hemsida

 


Alkoholhjälpen 

Alkoholhjälpen är en kostnadsfri tjänst där du kan få hjälp att komma i gång med en förändring, här kan du få hjälp med funderingar kring dina egna eller andras alkoholvanor. Du kan använda Alkoholhjälpen på olika sätt. Du är varmt välkommen att ringa till oss helgfri måndag-torsdag, klockan 11.00-19.00 och fredag klockan 11.00-16.00.  
Telefon: 020-84 44 48 
Länk till hemsida


Alkohollinjen 

Alkohollinjen finns både för dig som önskar stöd i att förändra dina alkoholvanor och för dig som är orolig för någon annan. Du behöver inte ha funderat igenom något när du ringer till oss helgfri vardag, måndag-torsdag, klockan 11.00-19.00 och fredag, klockan 11.00-16.00. 
Vi ger stöd utifrån din situation. Var du än befinner dig, så möter vi dig där du är. 
Telefon: 020/84 44 48 
Länk till hemsida
 

Droghjälpen 

Droghjälpen är en plats för alla som använder eller som berörs av droger. Här finns information, råd och stöd till dig som funderar på dina drogvanor eller är orolig för någon du bryr dig om. Telefontider är måndag-torsdag, klockan 09.00-16.00. 
Telefon: 020-91 91 91 
Länk till hemsida


Drugsmart

 Drugsmart är Sveriges största hemsida för unga om alkohol, andra droger och spel. Här kan du ta del av kunskap, artiklar och frågor och svar om alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel om pengar. Du kan även skicka in egna frågor till oss. 
Länk till hemsida


Maskrosbarn 

Maskrosbarn jobbar för att barn ska få chans att berätta om sina svåra hemförhållanden. Är du mellan 13–19 år och har en förälder som har ett missbruk, mår psykiskt dåligt eller utsätter dig för våld. De erbjuder långsiktigt stöd, gemenskap och möjlighet att förändra sitt eget liv. 
Länk till hemsida


Rädda barnen 

Rädda barnen finns på plats i Sverige och arbetar för barn som är under 18 års självklara rätt att överleva, utvecklas och växa upp i trygghet. 
Länk till hemsida


SHEDO

 SHEDO, Self harm and eating disorder organisation, vänder sig till drabbade, närstående och yrkesverksamma, men även andra personer som är intresserade av våra frågor. De ger stöd åt drabbade och närstående samt sprider kunskap om självskadebeteende och ätstörningar. 
Länk till hemsida

 
Svenska OCD-förbundet 

Svenska OCD-förbundet är en förening som stödjer anhöriga och personer med OCD/tvångssyndrom.  
Länk till hemsida


Svenska ångestsyndromsällskapet 

ÅSS, svenska ångestsyndromsällskapet, är för dig som lever eller närstående med panikångest, generaliserad ångest, social ångest och fobier. Även du som har ångest i samband med depression, utmattningstillstånd, stress- och krisreaktioner samt högkänslighet är välkommen. 
Länk till hemsida


Transammans

 Transammans mottagning vänder sig i första hand till dig som är transperson, har transerfarenhet eller som funderar över din könsidentitet och som är högst 26 år gammal. 
Länk till hemsida

 
Ungarelationer.se

 Ungarelationer.se ger stöd och information till dig upp till 20 år som blir utsatt i din relation, är kompis till någon som blir det eller är den som utsätter. Det kan vara pågående händelse eller ha hänt tidigare. 
Länk till hemsida

Ungdomsmottagningar

UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO.se kan du få kunskap om kroppen, sex, relationer, psykisk hälsa, alkohol och droger, självkänsla och mycket annat. 
Länk till hemsida

Nationellt kompetenscentrum anhöriga 

Kunskapsguide till anhöriga som står nära till en person med psykisk ohälsa.  
Länk till hemsida