Här kan du anonymt få prata, chatta, sms:a, mejla med en medmännniska.
1177
Vill du söka vård om du mår dåligt psykiskt, utan att lämna ditt hem? Det finns många sätt att få hjälp om du mår dåligt psykiskt, ofta räcker det med råd och stöd men ibland behövs hjälp från vården. Kontakta en psykiatrisk akutmottagning eller ring 112 om du eller någon du känner har allvarliga självmordstankar eller självmordsplaner.
Du kan ringa oss oavsett var i länet du bor och vilken typ av vård eller stöd du behöver när det gäller din psykiska hälsa.
Telefon: 1177, alla dagar och dygnet runt.
Chatten är öppen vardagar klockan 08.00–16.30 och helgdagar klockan 10.00-16.00.
Länk till chatten
Bris
Bris (Barnens rätt i samhället), erbjuder stöd via chatt, mejl, sms och telefon dygnet runt för dig under 18 år. Du kan vara helt anonym och Bris ser inte ditt telefonummer om du ringer eller sms:ar.
Telefon: 116 111
Sms:a med Bris: 116 111.
Länk till chatt och digitala brev
Jourhavande kompis
Jourhavande kompis är en stödchatt för unga av unga. Jourhavande kompis finns där för dig när du känner att du behöver prata med någon. Jourhavande kompis är en anonym stödchatt för dig upp till 25 år. Chatten är öppen måndag-torsdag, klockan 18.00-21.00 och lördag-söndag, klockan 14.00-17.00.
Länk till chatt
Jourhavande medmänniska
Jourhavande medmänniska bedriver jourtelefon- och chattverksamhet för alla människor som önskar någon att prata med. Jourtelefonen är öppen alla dagar mellan klockan 21.00-06.00.
Telefon: 08-702 16 80
Chatten är öppen måndag, tisdag, lördag och söndag, klockan 21.00-24.00.
Länk till chatt
Killar.se
Killar.se erbjuder stöd till alla som identifierar sig som kille eller ung man mellan 10–25 år. I deras stödchatt kan du skriva om vilka tankar, funderingar eller frågor som helst. Du är helt anonym i vår stödchatt. Chatten är öppen torsdag till söndag, klockan 19.00-21.00.
Länk till chatt
Om du har du problem i dina relationer och identifierar dig som kille och är 15–25 år kan du få samtal med kurator vi samtalsmottagningen helt gratis.
Vill du komma i kontakt med vår samtalsmottagning?
Telefon: 076- 265 32 65
eller
Mejl: mottagning@killar.se
Självmordslinjen (Mind.se)
Självmordslinjen är till för dig som har tankar på att ta ditt liv eller har en närstående med sådana tankar. Självmordlinjen når du både via telefon och chatt. Här kan du chatta anonymt med våra volontärer dygnet runt, årets alla dagar.
Telefon: 90 101
Länk till chatt
Livslinjen (Mind.se)
Livslinjen är till för dig som är mellan 16 och 25 år och vill chatta med en vuxen. Chatta anonymt om saker i livet som känns jobbiga, stora som små. Chatten är öppen torsdag-söndag, klockan 19.00-24.00.
Länk till chatt
Föräldralinjen (Mind)
Föräldralinjen är till för dig som är orolig för ditt barn eller ett barn i din närhet eller som vill reflektera över din roll som förälder. Föräldralinjen är öppen helgfria vardagar, måndag–fredag, klockan 10.00–15.00 samt klockan 19.00–21.00 på torsdagar.
Telefon: 020 -85 20 00
Äldrelinjen (Mind)
Äldrelinjen riktar sig till dig som mår psykiskt dåligt eller som längtar efter någon att prata med. Vi erbjuder medmänskligt stöd, någon som lyssnar. Äldrelinjen är öppen måndag-fredag, klockan 8.00–19.00 och lördag-söndag 10.00–16.00.
Telefon: 020-22 22 33.
Spes
Spes, Riksförbundet för SuicidPrevention och EfterlevandeStöd är till för alla som mist en familjemedlem, släkting, partner eller god vän genom suicid. De erbjuder stöd och hjälp till efterlevande, via en stödlinje och chatt. Spes stödlinje är öppen alla dagar 19.00-22.00.
Telefon: 020 -18 18 00
Chatten är öppen onsdag, klockan 14.00-15.30 och söndag, klockan 18.30-20.00
Länk till chatt
Storasyster
Storasyster erbjuder stöd och hjälp om du utsatts för sexuella övergrepp eller du som anhörig, alla från 13 år oavsett könsidentitet är välkomna. De erbjuder både stödchatt och anhörigchatt, chattarna har olika öppettider, se mer information i länk nedan.
Länk till stödchatt
Länk till anhörigchatt
Tjejzonen
Tjejzonen är Sveriges största stödorganisation för tjejer. De kämpar för tjejers rätt att bli lyssnade på och att den psykiska ohälsan och utsattheten ska minska bland alla som definierar sig som tjejer mellan 10 och 25 år. Tjejzonen har två olika chatter, de kallas Chatten och Ätstörningschatten. Chatterna har öppet hela veckan, måndag-söndag, klockan 20.00–22.00.
Länk till chatten
Länk till ätstörningschatten
Samiska hjälpsidor
Killar.se
Jämna veckor på tisdagar har vi stödchatt för samiska killar, det är öppet för dig som identifierar dig som samisk kille. Det är ett tryggt rum där du kan prata anonymt med samiska chattvolontärer om vad du vill! Du kan också skriva digitalt brev till oss om du istället vill maila med en samisk volontär, där kan man också boka in en dag då man chattar med samma volontär.
Mejladress: samiska@killar.se
Länk till hemsida
Girku SOS
Girku SOS är en tjänst för alla som behöver någon att prata anonymt med om frågor de brottas med i livet. Samtalsjouren riktar sig till den samiska befolkningen i hela Saepmie. Girku SOS har som mål att bidra till en bättre folkhälsa genom att vara närvarande för alla människor som behöver någon bra att prata med när livet är svårt. Det är ett samarbetsprojekt mellan Kirkens SOS i Norge och Kyrkan SOS i Sverige med stöd från Interreg Aurora.
Länk till hemsida
SANKS
Möjlighet till vård hos Sanks i Norge, Regionerna i Dalarna, Jämtland-Härjedalen, Västerbotten och Norrbotten har ett avtal med samiskt nationellt kompetenscenter för psykisk hälsovård och missbruk (Sanks) i Norge. Det innebär bland annat att du kan få en remiss för vård hos Sanks.
Sanks stödjer regionerna i att ge psykiatrisk vård som är speciellt anpassad för personer med samisk bakgrund. Vårdpersonalen på Sanks har stor kunskap om samers livsvillkor, och en stor del av vårdpersonalen pratar samiska.
Länk till hemsida på svenska
Länk till hemsida på sydsamiska
Länk till hemsida på lulesamiska
Länk till hemsida på nordsamiska