DOP KOSTAR INGET
Själva dopet kostar ingenting. Det gäller såväl i den egna församlingen eller om du väljer att döpa någon annanstans. Det finns möjlighet att låna dopklänning och lokal för dopkaffe där släkt och vänner kan samlas efteråt.
Vill du låta döpa ditt barn? Eller är du vuxen och vill bli döpt själv? Dopet är en fest, kanske livets första eller så en fest lite senare. Här hittar du mer om dopet i Sollefteås 12 församlingar. Välkommen till din församling och Guds familj.
Själva dopet kostar ingenting. Det gäller såväl i den egna församlingen eller om du väljer att döpa någon annanstans. Det finns möjlighet att låna dopklänning och lokal för dopkaffe där släkt och vänner kan samlas efteråt.
Vi välkomnar dig in i Guds familj och tar emot dig med kärlek och förväntan.
Här kan ni enkelt fylla i era önskemål. När ni sänt in er önskan kontaktar medarbetare på expeditionen er för att bekräfta bokningen och berätta mer.
Välkommen till allas våra kyrkor! I Sollefteå pastorats tolv församlingar finns det fler än 20 kyrkobyggnader och kapell. I anslutning till dessa finns ofta även ett församlingshem.
Stora händelser behöver inte vara krångliga. Låt inte arrangemanget kring bröllopet eller dopet hindra er. Vi har gjort det enklare för er att göra slag i saken. Någon gång under året erbjuder vi drop-in-vigsel och drop-in-dop. Välkommen som du är!
Dopet är en vacker tradition som kan samla familj, släkt och vänner. Men det är också en högtidsstund. Alla som är samlade får lyssna till Guds löfte om kärlek och omsorg om barnet.
Om du inte döptes som barn, kan du ändå bli konfirmand. Under konfirmandtiden blir du erbjuden att döpas.
Om du inte blivit döpt som barn kan du döpas som ung eller vuxen.
Vid barndop är det ofta faddern som bär barnet fram till dopet. Det är också vanligt att faddern medverkar vid dopet med exempelvis ljuständning eller textläsning.
Många föräldrar vill fira att de har fått barn och väljer att döpa det. Men en del frågar sig om det är rätt – borde inte barnet själv få bestämma?
Svenska kyrkan Sollefteå består av tolv församlingar i samverkan: Boteå, Ed, Graninge, Helgum, Junsele, Långsele, Multrå-Sånga, Ramsele-Edsele, Resele, Sollefteå, Ådals-Liden och Överlännäs församlingar. Din lokala del av hela Sveriges kyrka finns här i glädje, sorg, vardag och fest. Du är en viktig del av den.
Kontaktuppgifter till expeditioner och till övrig personal hittar du här.
Se vad som är på gång
I Sollefteå pastorat, Svenska kyrkan Sollefteå, samverkar inte mindre än tolv församlingar. Här kan du läsa lite mer om varje enskild församling.
Vill du prata om Gud med andra? Ta en promenad och umgås? Sjunga i kör? Är du nybliven förälder som vill träffa andra föräldrar eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?
Bilda en ny nomineringsgrupp och/eller kandidera i kyrkovalet 2025.
Under senare tid har minneslunden vid Junsele kyrkogård vid flera tillfällen varit på agendan i församlingsråd och kyrkoråd. Detta sedan anslagstavlan med namnen på de gravsatta tagits bort från minneslunden. Genom den nya askgravlunden finns i dag en lösning både för de som önskar anonymitet och för de som önskar att namnen ska vara kända.
I april sker några extra barn- och familjeaktiviteter. Först ut är familjemyset i Långsele den 2 april, därefter pysseldag i Sollefteå den 5 april. Och under påsklovet blir det ännu mer pyssel i Ramsele.
12 församlingar, 40 gudstjänsttillfällen från palmsöndagen den 13 april fram till annandag påsk den 21 april. Här hittar du din församling och vad som sker just där.
För fjärde året i rad bjuder våra kyrkomusiker in till gemensam konsert. I år, 2025, sker konserten i Multrå kyrka. Liksom ifjol erbjuder vi busstransport från Junsele och Ramsele.
Onsdagen på sportlovet, den 5 mars, bjuder kantor Örjan Schwieler in orgelnyfikna barn, i förskoleklass upp till årskurs 6, att testa orgeln i Ådals-Lidens kyrka, Näsåker. Så här gör du för att vara med.