En del besökare är bara nyfikna på kyrkan. En vacker träkyrka som uppfördes 1768.
Klockorna i Möja kyrka rings för hand, och det är en populär syssla. Det finns ett ringarlag så att alla som vill ska få ringa. Utsikten uppe i klocktornet är värd de många, trånga trappstegen upp. Och på kyrkogården nedanför hittar vi en av Möjas största kändisar. Där vilar, omgiven av styrmän och säljägare, konstnären Roland Svensson. Han som också förärats ett eget museum på ön.
– Sommartid finns det ett stort utbud att välja emellan här på Möja, säger Isabelle Öberg.
Det kan bli ganska isolerat här, känner ni er sårbara för kriser?
– Vi har alltid lite kristänk, alltid lite extra mat i förråden, och en vattendunk i källaren. Det går alltid att lösa. Någon kan alltid komma och ploga, man hjälps åt här ute. Min syster brukar säga att om det blir krig kommer jag ut till dig, säger Mia Sundberg.
– Möja är som en liten by. Och när det gäller så går vi samman och tar strid för ön. Det är också nyttigt att vi är många här som har jobbat med mycket annat, fortsätter hon.
Bykänslan har såklart också sina nackdelar. Att vara privat till exempel är inte lätt. Här är man prästen även när man ska gå och handla mjölk. ”Man är kyrkan!” Och du bör alltid vara beredd att hugga i där det behövs, för oftast finns det ingen annan som kan göra det.
Det är lite som utlandskyrkan, säger Isabelle Öberg, och fortsätter:
– Du kan vara anställd som kyrkoherde men måste ändå fixa stoppet i toan. Men i gengäld har vi en kontakt hela vägen. Före, under och efter gravsättningar. Efter ett dödsfall är det ofta inga mellanhänder, det är vi som får första frågan.
I församlingen finns 23 tak, förutom kyrkorna, som ska underhållas. Djurö, Möja och Nämdö har alla sin kyrka. Här finns också två kapellstiftelser som servas med personal av församlingen, på Sandhamn och Runmarö.
– Man får klara sig själv. Och jobbet är omväxlande. Ena dagen rensa ogräs, nästa begravning, den tredje är det något med webben. Det finns liksom ingen annan du kan ringa, säger Mia Sundberg.
Så man hjälper varandra.
– Till exempel hade vi jättemycket strömavbrott här förut, fortsätter hon, men numera finns ett stabilt ledningssystem och 5G härute.
Och alla känner varandra.
– Utom i maj till augusti, då har man inte koll, säger Mia Sundberg.
På Djurö kyrkogård finns det säsongsanställda som vid behov åker ut och hjälper till på Möja och Nämdö kyrkogård, alltså endast yttre tjänst.