På 1400-talet slogs valven i kyrkan och den målades invändes kyrkomålningar i vackra färger. Målningarna är idag övermålade men bakom altaret på tribunbågen har man tagit fram två av de gamla målningarna. En av dem föreställer St. Laurentius medan den andra antagligen föreställer en, för oss, anonym ärkebiskop.
1891 byggdes orgelläktaren. Den är byggd helt i trä i nygotisk stil och 1892 fick den sin orgel – en Molander orgel byggd i Göteborg.
Kyrkans altaruppsats är från omkring år 1700 och den är tillverkad i barockstil av bildhuggaren och gästgivaren i Hurva, Johan Ullberg. Altartavlan är målad av Nils Bergengren 1873 och föreställer Jesus på korset.
I kyrkan står också en helt nyrenoverad dopfunt i furuträ även den gjord av Johan Ullberg och den är daterad till 1751. Från början var även dopfunten målad i guld och klara färger, som altartavlan, men någon gång - antagligen under 1800-talet - bemålades den med en ekimitation. Den har endast kunnat renoveras tillbaka till sitt 1800-tals skick men är av stort kulturhistoriskt värde och fantastisk även så.