KRAV-märket visar att en vara är producerad på ekologisk grund med extra höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan. Det innebär att djuret levt ett bra liv, grödorna odlats miljövänligt utan kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel, att bonden har en bra arbetsmiljö, att maten inte innehåller konstiga tillsatser eller har producerats med genetiskt modifierade organismer (GMO).
Det här gör vi idag:
- Våra kök är KRAV-certifierade.
- Vi använder minst 30% hållbara råvaror (Minst 20% KRAV och totalt minst 30% hållbara råvaror).
- Vi serverar inga rödlistade fiskar eller skaldjur.
- Vi serverar inte livsmedel som är märkta att de är framställda med GMO.
- Vi försöker aktivt minska vår miljöpåverkan genom att servera mycket vegetarisk mat.
- Vi använder bara miljövänliga rengöringsmedel märkta med Svanen, Bra miljöval eller motsvarande.
- Vi följer svensk lagstiftning om arbetsvillkor och Europeiska konventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna.
- Vi har en miljöpolicy och dokumentera löpande vårt miljöarbete.
- Vi sorterar glas, metall, brännbart, papper och wellpapp.
- Vi använder el från förnybara energikällor, till exempel vattenkraft eller miljömärkt el.