I denna bok samlar författaren sina tankar och erfarenheter kring att skapa körmiljöer där pojkar, tonåringar och unga vuxna män kan finna sin plats. I körens lagarbete utvecklar man ömsesidig respekt och förståelse både för vad som förenar och för varandras olikheter. I och runt kören, i miljön av körsång, musik, konst, gudstjänst, liturgi, församlingsarbete, samtal och fika, finns stora möjligheter för individens utveckling, växande och välmående: I en trygg miljö kommer sången av sig själv.

Joakim Olsson Kruse är körledare och organist i Västerås domkyrka, där han fick uppdraget att återetablera dess gosskör och herrkör efter nästan tre decenniers tystnad. Hur kan vägen se ut, från sprallig 6-åring i minikören till kyrkomusikalisk kapacitet i församling, gudstjänst och körliv? I denna bok delar Joakim med sig av sina tankar, reflektioner, misstag och erfarenheter. Han har tidigare tjänstgjort i Heliga Trefaldighets kyrka i Kristianstad och i Fredrikskyrkan i Karlskrona och har även där grundat och byggt körer för pojkar, tonåringar och unga män.

Bildmaterialet är skapat av dokumentärfotograf Charlotta Bäckström som under sju års tid följt Joakim Olsson Kruse i arbetet med att starta, bygga upp och utveckla goss- och herrkörer. Hon jobbar idag som frilansfotograf och grafisk formgivare.

407 sidor, trådbunden hårdpärm.

Boken Killar i kör – att skapa sångmiljöer för pojkar, tonårskillar och unga män är utgiven av Västerås stift 2020.

1094 st i lager

st

Varningstext...

Är du säker på att du vill radera?

Info...