Pristabell

Antal Pris
1 - 10 20,00
11 - 25 13,00
26 - 300 10,00

En höna jagas av jägare genom skogen. Där möter hon vårens gudinna Eostre som förvandlar henne till en hare som med sina långa ben kan fly undan jägarna. Nu kan ingen hinna ifatt henne längre. Så bra! Men en dag kommer haren förbi en hönsgård och minns hur det vara att vara höna. Tänk om hon kunde få lägga ägg igen...

Berättelsen om Haren och ägget är en bok för de minsta fritt fantiserad från germanska berättelser om vårens gudinna Eostre, som fått ge sitt namn till påskhögtiden på en del språk, exempelvis engelskans easter och tyskan ostern. Boken kan användas för att låta barnen upptäcka påsken på ett annorlunda sätt. Kanske känner de igen påskharen och påskäggen från de traditioner de har hemma. Boken är i pixistorlek och lämpar sig som gåva.
Haren och ägget har länge haft en tydlig koppling till påsken både i förkristen och kristen tid. De har båda setts som fertilitetssymboler och därmed haft en koppling till våren och återfödelsen. Kycklingen som kryper ur ägget blev en symbol för Jesus som stiger ur sin grav vid uppståndelsen. Att måla ägg, från början med röd färg, är en gammal kristen tradition för att påminna om Kristus blod vid korsfästelsen. Under antiken var det många som trodde att haren fick ungar genom jungfrufödsel och i den kristna symbolen kopplade därför haren ihop med Maria.

2586 st i lager

st

Varningstext...

Är du säker på att du vill radera?

Info...