Foto: Sofi Ogestad

"Religion besjälar"

Nyhet Publicerad Ändrad

LIVSVIKTIGT. Den väletablerade föreläsningsserien Livsviktigt har dragit igång för fjärde omgången. Religionshistorikern David Thurfjell inledde terminen med ett samtal utifrån sin bok "En lockton i ödemarken".

I titeln anades Davids tidiga existentiella nyfikenhet och upplevelse. Deltagarna fick möjlighet att följa med i hans forskning på ämnet. Föreläsningen rörde sig mellan tankar, metoder och konkreta exempel från bland annat hans eget liv. Religiositet som det mänskliga fenomenet det är ställer ofta frågan: Vad är det som pågår egentligen?

Ett av kvällens fokusområden var dunklet och vad som händer hos oss när vi hamnar i skuggorna - vad vi framställer och varför. Den porösa gränsen mellan inre och yttre liv suddas ut när vi hamnar i ovetskap, och försöker fylla i mellanrummet med våra egna livserfarenheter, känslor och upplevelser. Livets mysterium.

En tankeväckande föreläsning. Nästa tisdag välkomnas Mattias Sunneborn, friidrottslegend och ambassadör för Suicide Zero. Om uppväxten på Gotland och hur pappans självmord påverkat honom.

Välkommen!

Foto: Sofi Ogestad

Äntligen är det dags igen, vad jag har längtat!

Besökare