Lyssna

Allhelgona i Araslövs församling

Läs mer om vad som händer i församlingen under Allhelgona!

Platsen som Svenska kyrkan möter flest människor på är kyrkogården. Under Allhelgonahelgen besöker varannan svensk en kyrkogård. Traditionen att besöka kyrkogården och tända ljus under allhelgonatiden är en tradition som blivit mer vanlig och har vuxit under de senaste 20 åren. 

Alla är välkomna att ta en runda på kyrkogården, tända ett ljus och minnas. Kyrkorna kommer vara öppna kring evenemangen för de som vill gå in och värma sig, sitta en stund i stillhet eller bara tända ett ljus. 

Minnesgudstjänster

Medverkande: Ivan Nylander, Oboe

Färlövs kyrka lördag den 2 november kl 14.00.
Önnestads kyrka lördag den 2 november kl 16.00.
Norra Strö kyrka lördag den 2 november kl 18.00.

Gravsmyckningskaffe i Allhelgonatid

På fredag 1 november kommer även i år ha vårt uppskattade gravsmyckningskaffe i Allhelgonatid där man kan fika, dricka en kopp kaffe och umgås.

Färlövs kyrka kl 11-15.
Önnestads kyrka kl 11-15.
Norra Strö kyrka kl 11-15.

Korvgrillning

Utöver kaffeserveringen i kyrkan kommer vi även att ha en mötesplats utanför Färlöv & Norra Strö kyrka på kyrkogården. Här kommer vi att servera korv och dricka. I Önnestad kommer vi ha korvserveringen i kyrksalen.

Musikgudstjänst

Requiem av Gabriel Fauré i Färlövs kyrkaDen 3 november kl 18.00 i Färlövs kyrka framförs ”Musik till tröst” Requiem av Gabriel Fauré. Medverkande är Emanuel Relogio, (gossopran) Lars Hedström (baryton) Kören Trekvart med vänner och orkester.

Gabriel Faure (1845-1924) skrev sitt Requiem 1887-1890 för solister, kör, orkester och orgel. Stycket tycks genomsyrat av tröst och vila, trots att det beskriver livets oundvikliga slut, döden. Verkets kanske mest uppskattade sats är ”Pie Jesu”, i konkurrens med sista satsen ”In paradisum” där körens sopraner på himmelskt vis sjunger om paradiset.

 

Därför firar vi allhelgona

Allhelgonahelgen

Allhelgona är den tid på året då vi uppmärksammar och minns dem som har lämnat det här livet. Det är en helg då vi påminner oss om att döden finns, och drabbar oss alla. I kyrkan påminns vi också om att det finns hopp om ett liv efter döden.

Vad är skillnaden mellan allhelgona och halloween?

Både allhelgonahelgen och halloween uppmärksammar de döda, men det görs på väldigt olika sätt. 

Hitta gravplatsen

Söker du en särskild gravplats? Här hittar du länkar till sidor där du kan leta vidare efter gravar på olika platser i Sverige.

Sorg – för dig som sörjer och för dig som stöttar en vän i sorg

Stöd i sorgen

Det finns ett liv efter döden – också för dig som blir kvar. I kyrkan kan du dela sorgen med någon som lyssnar och förstår.

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.