Välkommen att vara konfirmand hos oss!

Höst och Vår 24/25

Vi träffas en söndag i månaden kl 10-15 i Västra Karup eller Hov. En helg i oktober är vi på läger på Kullen. Vi åker också på olika utflykter bla till Lund.

Vi har olika tema på träffarna med roliga aktiviteter och övningar där vi både är ute och inne. Du får diskutera och tänka kring viktiga frågor, vi gör många kreativa saker och äter lunch ihop. Träffarna avrundas med gudstjänst i kyrkan. Med på träffarna är också våra ”Unga ledare” som ser till att det blir extra roligt med lekar, fika och att du är bland vänner.

Uppstart söndag den 22 september 2024 kl 14 i Västra Karups kyrka.

Konfirmation lördagen den 3 maj 2025. 

 

FULLTECKNAD:Sommarkonfirmation Torekov 2025 med läger på Hallands Väderö

Vi träffas under tre veckors tid i Torekov. Första och sista veckan är vi i Torekovs församlingshem kl 9-12.30. Mitten veckan är vi på läger på Hallands Väderö där vi bor på Skogvaktargården. Vi deltar på gudstjänsterna i Torekovs kyrka under konfirmationstiden.

Konfirmationsläsningen startar måndagen den 30 juni 2025.

Konfirmation i Torekovs kyrka lördag den 19 juli.

Bra att veta: Om Du som är kyrkobokförd här i Västra Bjäre pastorat vill vara med på sommarkonfirmationen så kostar det dig inget eftersom det betalas genom kyrkoavgiften. Men om man inte är kyrkobokförd i vårt pastorat så kostar det 8500 kr att delta. Helpension ingår på ön med båtresa, mat och övernattning.

 

 

Vill du veta mer om konfirmation?
Det är en unik möjlighet att få tala om tro och livsfrågor både med kamrater och vuxna i en avslappnad miljö
Tyvärr talar vi vanligtvis alldeles för lite om livets innersida. Konfirmandtiden kan vara din chans att borra djupare i de frågor som gör livet viktigt att leva. Vad är meningen med livet? Varför finns vi här? Vad är det att leva ett bra liv? Vem var Jesus? Vad stod han för? Vad står det i Bibeln? Vad är det att vara människa och kristen?

Att vara tonåring är att befinna sig i ett brytningsskede i livet med sökande efter frihet, mognad, livsstil, självständighet och bekräftelse

Det är en tid då man börjar ta ställning till hur man ska leva sitt liv. I detta brytningsskede är det vår uppgift att möta ungdomar. I åttonde klass inbjuds du av din församling att tillsammans med andra ungdomar delta i konfirmandarbetet och få möjlighet att fundera över vad kristen tro egentligen är och vad den innebär.

Det finns också möjlighet att konfirmeras som vuxen
Varje år konfirmeras de flesta ungdomar i åldersklassen i vårt pastorat. Konfirmationen bekräftar dopet och konfirmationstiden är en möjlighet att få diskutera och samtala kring de livsfrågor som konfirmanderna själva bär på och sätta de i relation till kristen tro. Vem är jag? Vad ska jag göra i livet?

Under konfirmationstiden deltar konfirmanderna i gudstjänster för att bli delaktiga och lära känna det mesta centrala i församlingens och den enskilde kristnes liv.

Ordet konfirmation kommer från latinets confirmare som betyder bekräfta
I konfirmationen bekräftar Gud dopet. De konfirmander som inte är döpta döps under konfirmationstiden. Undervisningen avslutas med konfirmationsgudstjänst i kyrkan. Vi erbjuder vinterläsning i Västra Karup. Läsningen startar i september och konfirmation blir det i slutet av april/början av maj. Ett veckoslutsläger ingår också. Vi erbjuder även sommarkonfirmation i Torekov.