Foto: Anders Tukler

Konfirmation 2024–2025

Vill du vara med om något alldeles speciellt, livsviktigt, något som är på riktigt? Vill du upptäcka något nytt, utvecklas och få tänka till? Vill du lära känna nya människor och göra en kul upplevelse? – Då ska du anmäla dig till konfirmation!

Under konfirmandtiden får du diskutera och fundera kring livets frågor – om vänskap, förlåtelse, meningen med livet, rättvisa, tro, hopp och kärlek... Du får lära dig mer om andra personer och dig själv och tillsammans får vi upptäcka vem Gud är. Du får möjlighet att lära känna nya vänner och växa som person.

Det finns inga dumma frågor. Det finns inte heller alltid enkla svar. Men det finns plats för dig, oavsett vem du är eller hur du är. Här på sidan hittar du två olika konfirmandalternativ, vilken grupp du än väljer så får du ett minne för livet! 

Konfirmandgrupper 2024–2025

En resa mot fred
Hur är en medmänniska? Vad är solidariet? Vem kan bidra till fred? På sportlovet gör vi en resa till Polen där vi bl.a. besöker koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau. Under resan får vi tillsammans lära känna Gud, prata om livsfrågor och få nya kompisar. Vi ses också varannan tisdag och går på gudstjänst tillsammans vissa söndagar. 

Konfirmandträffar: Varannan tisdag kl 18.00-20.30. Start 1 oktober 2024.   

Plats: Märsta kyrka och församlingshem.  

Läger: 16-17 november på Skepptuna prästgård samt en längre resa till Polen på sportlovet. 

Konfirmation: 17 maj 2025 i Odensala kyrka.  

Helgkonfa 

Vem är jag? Vad ska jag bli i framtiden? Vad händer när vi dör? Under konfirmandtiden får vi tillsammans lära känna Gud, prata om livsfrågor och få nya kompisar. Helgkonfa träffas varannan söndag. Vi åker också på två helgläger till Skepptuna prästgård. 

Konfirmandträffar: Varannan söndag kl 14-17. Start 6 oktober 2024. 

Plats: Märsta kyrka och församlingshem. 

Läger: 29/11-1/12 2024 och 4-6/4 2025 på Skepptuna prästgård. 

Konfirmation: 3 maj 2025 i Odensala kyrka. 

Känner du rädsla eller oro inför att åka på läger och sova borta, prata gärna med oss så hittar vi en lösning just för dig! 

Grupperna har olika upplägg men gemensamt för dem är: 

Konfirmandträffar – gruppen träffas regelbundet enligt gruppens presentation 

Gudstjänster – konfirmationstiden handlar bland annat om att lära känna kyrkan. Under din tid som konfirmand kommer du att få möjlighet att lära känna gudstjänsterna, och vi firar flera gudstjänster tillsammans. 

Läger – båda grupperna innehåller läger. Läger brukar vara konfirmandtidens höjdpunkt. 

Behov av särskilt stöd – Har du en funktionsnedsättning eller något annat som gör att du har behov av särskilt stöd under konfirmandtiden? Välkommen att höra av dig till oss så att vi tillsammans kan hitta de anpassningar som behövs. 

Alla träffar, utflykter och läger är kostnadsfria. Det enda som kostar är din närvaro och uppmärksamhet. Vi vill att kyrkan ska vara en plats för gemenskap och att du ska känna dig välkommen. Vi ser fram emot att träffa dig! 

Anmäl dig här!

Döpt eller konfirmerad - Andra chansen!

Det finns ingen övre åldersgräns för konfirmation.

Konfirmander tränar på sin predikan inför konfirmationsgudstjänsten.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.