Ett dop i en kyrka. En kvinna med sin man bakom sig, håller barnet i famnen. En manlig präst håller barnets hand.
Lyssna

Dop i Göteborgs domkyrkopastorat

Alla är välkomna att döpas – barn, unga och vuxna. I dopet får vi ett löfte om att Gud alltid har omsorg om oss. Det är en vacker och glad tradition, som bjuder in till gemenskap och fest. Hitta en tid och boka ditt dop smidigt här nedan!

Kontakta bokningscentralen om du vill veta mer eller boka tid för dop. Bokningscentralen svarar på frågor som rör kyrkliga förrättningar i pastoratets kyrkor Annedalskyrkan, Buråskyrkan, Domkyrkan, Guldhedskyrkan, Hagakyrkan, Johannebergskyrkan, Mariakyrkan, Tyska Christinae kyrka och Vasakyrkan.

Här bokar du in förrättningen och eventuellt också lokal för dopkaffe och minnesstund på de ställen där det är möjligt. Efter bokningen tar prästen kontakt med dig för samtal.

NYHET! Nu kan du enkelt boka dop här på webben, när det passar dig!

Boka dop på webben

Bokar dop gör du enkelt här på webben. Här kan du se lediga doptider i Domkyrkopastoratets kyrkor och preliminärboka en tid när det passar dig. Dessa tider är i första hand anpassade för barndop. Vill du boka vuxendop eller vill ha hjälp att boka ditt dop är du välkommen att kontakta expeditionen som hjälper dig med din bokning.

Allt om dopet – läs på Svenska kyrkans gemensamma sidor

Barndop

Dopet är en vacker tradition som kan samla familj, släkt och vänner. Men det är också en högtidsstund. Alla som är samlade får lyssna till Guds löfte om kärlek och omsorg om barnet.

Att döpas som konfirmand

Om du inte döptes som barn, kan du ändå bli konfirmand. Under konfirmandtiden blir du erbjuden att döpas.

Att döpas som vuxen

Om du inte blivit döpt som barn kan du döpas som ung eller vuxen.

Fadder

Vid barndop är det ofta faddern som bär barnet fram till dopet. Det är också vanligt att faddern medverkar vid dopet med exempelvis ljuständning eller textläsning.

Rätt att döpa ett barn

Många föräldrar vill fira att de har fått barn och väljer att döpa det. Men en del frågar sig om det är rätt – borde inte barnet själv få bestämma?