Foto: Sara Björnson

Boka dop på webben

Bokar dop gör du enkelt här på webben. Här kan du se lediga doptider i Domkyrkopastoratets kyrkor och preliminärboka en tid när det passar dig. Du är också välkommen att kontakta expeditionen som hjälper dig med din bokning.

Boka dop via webben:

  • Klicka på Hitta lediga tider. Välj kyrka och/eller datum. Lediga tider visas i kalendern. Syns det inga tider på ett visst datum beror det på att doptiderna redan är bokade. Observera att uppgifter om präst och musiker är preliminära och kan komma att ändras. 
  • Välj en tid och fyll i uppgifter i formuläret som öppnas. Vill ni att fler ska döpas samma tid, till exempel syskon/kusin, fyll i namn och personnummer i rutan ”Övriga önskemål”. Låt oss också veta om du önskar lokal för dopkaffe. I de fall där det finns fler än en vårdnadshavare önskar vi att ni fyller i bådas kontaktuppgifter.
  • När bokningsförfrågan skickats till oss gör vi en avstämning och återkommer till er snarast. Inom fem arbetsdagar får ni sedan en definitiv bokningsbekräftelse via e-post.
  • När bokningen har bekräftats kommer prästen att ta kontakt med er för ett dopsamtal. Det sker oftast cirka 2 veckor före dopet.
  • Ange i fältet ”Övriga önskemål” om ni vill låna lokal för dopkaffe. Det är kostnadsfritt om du är medlem i någon av pastoratets församlingar. Hyra i samband med dop betalas i förskott via Swish, eller i undantagsfall via faktura. Läs mer om lokalerna och priser här. I bokningsbekräftelsen står all praktisk information som är viktig att känna till inför hyra av lokal.
  • Det finns möjlighet att låna dopklänning/dopdräkt.

Hittar du ingen tid som passar, vill ha dopet i en annan kyrka i församlingen än vad som syns i webbokningen, på annan plats, saknar fullständigt personnummer på den som ska döpas eller har andra önskemål går det alltid bra att ringa expeditionen på tfn 031-731 66 00, eller mejla till gbg.bokning.centrum@svenskakyrkan.se

Avboka dop eller ändra din bokning
Har du bokat ett dop och vill avboka eller ändra din bokning måste det ske via telefon eller e-post till expeditionen, det går inte att avboka här i webbokningen.

Alla personuppgifter behandlas enligt GDPR, läs mer här.