Hemma igen - välkommen till Åtvids församling Karin!

Nyhet Publicerad

1 maj började jag arbeta som präst här i Åtvids församling, ett sammanhang där jag vuxit upp.

Här började jag i Kyrkans barntimmar, sjöng jag i körerna, gick i gudstjänst, var deltagare och sedan ledare i barnverksamheten. Här finns en viktig del av anledningen till att jag valde att läsa teologi och arbeta i Svenska kyrkan. Efter 28 år som präst i olika sammanhang, stora som små, känns det fint att få återvända hit. 

Närmast kommer jag från Vadstena, där jag under sju månader provade på uppgiften som kyrkoherde. Innan dess var jag 11 år i Linköpings Ryd och före det 10 år i Linköpings domkyrka. Som ny präst arbetade jag för Linköping stift som dövpräst, med teckenspråkig gudstjänst och verksamhet. Språk, kommunikation och litteratur är viktiga för mig, jag tycker mycket om ord, att samtala, lyssna, skriva och predika. 

Jag har valt att bosätta mig i Åtvidaberg tillsammans med min lilla vita dvärgschnauzer. Fritiden ägnar jag gärna åt promenader med henne och träning på Friskis&Svettis i Linköping.

Jag hoppas vi ses i något av de många olika fina sammanhang som finns i Åtvids församling! Allt gott i vårsolen och Guds rika välsignelse över oss alla, vi behöver den ju så väl.

Karin Larsdotter, komminister