Foto: Illustratör: Gunnel Moheim

Summertime – and the living is easy

Nyhet Publicerad

– det är en fantastisk sång av George Gershwin. Den firar sommarens skönhet och sorglöshet trots allt som skaver.

Sången beskriver en avslappnad atmosfär, då livet är enkelt och utan bekymmer. När man lyssnar på musiken vaggas man in i en känsla av värme, frihet och lugn som är så typisk för just sommaren. 

På sommaren är vi mer ute i det fria. Alla andas en viss lätthet. Teven är oftare avstängd, människorna sitter hellre ute på altanen eller balkongen, vid sjön eller i trädgården. På kvällen står levande ljus på bordet och man sitter tillsammans tills mörkret lägger sig. Äntligen sommar: det betyder för många att det snart är semester. Arbetskläder och almanackan plockas undan. Denna dag ett liv! Allt flyter. –

Foto: Illustratör: Gunnel Moheim

Sommartid, det innebär också resor till andra länder, nya kulturer, längtan, sökandet. Nu finns tid för det. Jag tror att sommartid också har något religiöst i sig. Vi letar efter mening, det handlar om mitt väl och min väg. Så att allt flyter även inom mig. Och varje yttre resa står också för en resa inombords. På resan upptäcker jag mig själv på nytt. Var uppmärksam på det! Även Gud kan upptäckas. Sommaren berättar om Guds godhet och kärlek: generös, bortslösande, tyst och mjuk. Så ger sig Gud åt oss. Ja, sommaren ger han oss lov att trots alla svårigheter få leva en stund i bekymmerslöshet. Att kasta alla mörka tankar mot himlen och låta dem dra iväg. Även det är sommar för mig. Därför är dessa veckor så viktiga: dem ger oss en balans i vår själ. 

Med våra verksamheter och i våra vackra kyrkorum vill vi bjuda in dig att upptäcka dig själv på nytt.

Jag önskar dig en välsignad och underbar sommar!

Kirsten Alm