Katekumenat- vuxenväg i tro

Start 23 oktober, Deltagarna ses regelbundet i en liten grupp där målet är att lära känna den kristna tron och Svenska kyrkan.

Foto: pixabay

Letar du efter ett sammanhang där du som vuxen kan möta andra som är nyfikna på och vill veta mera om kristen tro och prata om de stora livsfrågorna? Då kan katekumenat i Karlshamn församling vara någonting för dig!

Vad betyder katekumenat?
I den tidiga kyrkan var katekumen namnet på en person som fick undervisning för att döpas eller konfirmeras. Numera används ordet katekumenat i Svenska kyrkan om en grupp som samtalar om kristen tro. De första kristna kallades vägens folk och katekumenat i Svenska kyrkan är en väg med fyra steg där målet är att lära känna den kristna tron och Svenska kyrkan: Välkomnandet, Kallelsen, Bekräftelsen och Sändningen.

Katekumenat i Karlshamns församling leds av en präst och en diakon. Deltagarna ses regelbundet i en liten grupp onsdagar i Församlingsgården, Kungsgatan 58, med start 23 oktober 2024, kl 17.30. 

Utöver dessa tillfällen deltar vi i församlingens olika gudstjänster samt avslutar med en Sändningsmässa i Lunds domkyrka i slutet av maj 2025.

Hur går det till?​
​Vi samtalar i en liten grupp utifrån teman och gruppens frågor kring tro. Den första gudstjänsten som är 1:a advent, 1 december, markerar välkomnandet i församlingen. 

Sedan samtalar vi vidare i gruppen och firar kallelsens gudstjänst 2 februari 2025. Fortsatta samtal följer som kan leda till dop eller dopbekräftelse. Om du vill konfirmeras ges samtidigt möjlighet till det.

Katekumenattiden avslutas med en gemensam Sändningsgudstjänst i Lunds domkyrka i slutet av maj 2025.

Kostnad:
Resor och måltider till självkostnadspris.

För anmälan och frågor 

Rebecka Bergman, präst
0454-302202
rebecka.bergman@svenskakyrkan.se

eller

Heléne Teglund, diakon
0454-302206
helene.teglund@svenskakyrkan.se