Några personer sitter runt ett bord och fikar.
Lyssna

Verksamhet för vuxna

Mötesplatser, samtal och grupper

SOPPLUNCH

Soppa, efterrätt och kaffe/te serveras i Garvaregården första tisdagen i månaden kl 11.30-13.00. Kostnad 50 kronor.
Datum höstterminen 2024: 1 oktober, 5 november och 3 december.

LIVSSTEGEN

Livsstegen är en vandring i vårt eget inre, ett självhjälpsprogram som hjälper oss att, med stöd av andra, växa och komma vidare i livet. Läs mer här.

GÅ DJUPARE

Samtalskvällar för både ungdomar och vuxna som vill GÅ DJUPARE i samtal kring tro och liv. Vi börjar med samtal och avslutar med en enkel mässa. Kom en eller flera gånger eller varför inte alla! Kom som du är och bidra i samtalet med såväl nyfikenhet som med kunskap. Kontakt: Maria Hall.
Kl 18:30 - 20:30 i Garvaregården.

Under vårterminen 2025 har vi följande datum:
12 januari - Vårda det heliga
9 februari - Levande gemenskap
9 mars - Lärjungaskap idag

BIBELFÖRDJUPNING

Under fyra onsdagskvällar i januari och februari ses vi för bibelfördjupning. Varje träff är fristående och du behöver inte kunna komma på alla. Anmälan behövs inte, det är bara att dyka upp!

I Garvaregården, kl 19:15-20:30.

8 jan - Kungatiden
22 jan - Profeterna
5 feb - Poesin & visheten
19 feb - Apokryferna

 

ALDRIG FÖR SENT FÖR KONFIRMATION!

Missade du konfirmationen när du gick i 8:an? Kanske var det fullt upp med annat eller kändes det inte intressant just då? Kanske är du nu nyfiken på kristen tro och vad den skulle innebära för dig? Precis som det aldrig är för sent för dop så är det aldrig för sent att konfirmera sig. Om konfirmationen inte blev av när du gick i 8:an är du varmt välkommen att konfirmera dig senare i livet.

Under konfirmationstiden får man chansen att fundera över några av livets viktigaste frågor som till exempel liv, tro, identitet, framtid, hopp och mycket mer. Man får möjlighet att ta reda på mer om kyrkan och våra traditioner. Att ge sig chansen till konfirmation är att ge sig chansen att formulera sina grundläggande tankar om livet. 

Du måste inte vara döpt för att påbörja ”konfirmationstiden” men för att slutföra själva konfirmationen förutsätts att du är döpt eftersom konfirmationen bekräftar ditt dop. Kanske är du döpt som barn och är du inte döpt är du välkommen att bli döpt i samband med konfirmationen.

Vi bjuder in till information och uppstart söndag 20 oktober klockan 13.30 i Garvaregården. Välkommen!

Hör av dig till Maria Hall om du vill veta mer om att konfirmeras som äldre tonåring eller vuxen! 

GEMENSAMMA KRAFTER 

Vi träffas varannan tisdag (udda veckor) kl. 18-20 i Garvaregården och gör egna eller gemensamma projekt. Var med och sticka, virka eller sy filtar, tygblöjor, koftor, mössor och sockar till barn 0-3 år. Det går också fint att vara med för gemenskapen och hjälpa till med insamling och packning av paket. Just nu behöver vi speciellt bodys, pyjamas och byxor i stl 50-74, tvålar, filtar, koftor, lakan och handdukar. Allt packas till babypaket som skickas till Ukraina via Operation Change. 

Fram till 19 november samlar vi in mössor, vantar, halsdukar och sockar i alla storlekar för att skicka med nästa leverans till Ukraina. Vi behöver också filtar!

Kontakta AnnSofie Larsson om du undrar något. 

Välkommen! 

INTERNATIONELLA GRUPPEN

Vill du vara med i Internationella gruppen och synliggöra Svenska kyrkans internationella arbete runt om i världen? 

Gruppen är öppen för alla åldrar och man är med så mycket eller lite man vill. Vill du kanske ordna lotteri eller skänka vinster? Baka eller sälja fika? Komma på fler bra idéer? Alla kan bidra och pengarna vi får in går till ett gott ändamål.

Nästa insamlingsaktiviteter är kyrkkaffe 29 september och lotteri på sopplunchen 2 oktober. Under hösten samlar vi in pengar till Världens barn och Act Svenska kyrkans julinsamling. 13 oktober medverkar vi vid kyrkkaffe, bytardag och konsert. 

Det går bra att börja i gruppen när som helst på året. Välkomna!

Ansvarig: AnnSofie Larsson. 

GUDSTJÄNSTGRUPPER

Gudstjänstgrupperna planerar och genomför söndagens gudstjänster tillsammans med präst, diakon och musiker. En deltagares uppgifter kan vara att läsa en bibeltext, duka altaret inför nattvardsfirandet, sköta väggprojicering av gudstjänstordningen etc. Varje grupp tjänstgör knappt en gång i månaden. Hör av dig om du vill vara med.
Ansvarig: Anders Johansson

DIAKONIGRUPPEN

Diakonigruppen består av människor som vill och har möjlighet att göra något för församlingens äldre. Detta gör vi bland annat:

Anordnar födelsedagskalas två gånger om året för 80-, 85- och 90-åringar.
Bakar bullar varannan fredag till kyrkkaffet och andra behov.
Ordnar adventskaffe på Dragkroken som är ett boende för personer med demens.
Medverkar och bjuder på fika en gång i månaden på musikstunder för brukare på LSS-boenden.

Vill du också hjälpa till? Gruppen har alltid behov av fler hjälpande händer. Välkommen att höra av dig! Kontakta Linda Ursjö. 

SAMTALSGRUPP FÖR SÖRJANDE 

Vår och höst startar vi kontinuerligt en samtalsgrupp för dig som mist din livskamrat, annan anhörig eller vän. Tillsammans med en av församlingens präster och diakon träffas människor som är i liknande situationer för att dela tankar och erfarenheter med andra i liknande situation. Vi träffas vid fem-sex tillfällen.
Man anmäler sig för att delta.  Ansvarig: Anders Johansson.

VILL DU PRATA MED NÅGON?

När du vill prata med någon utomstående, ställa frågor om Gud och livet, få tröst eller hitta styrka finns församlingens präster och diakon till hjälp. Du kan vända dig direkt till någon av dem eller ringa till expeditionen. Det finns också möjlighet att få besök om du känner dig ensam. 

Musik

FÖRLÖSA KYRKOKÖR 

Förlösa kyrkokör är en blandad kör. Kören övar på måndagar kl 19-20.30 i Garvaregården. Repertoaren är bred och innefattar både klassisk körmusik, visor och populärmusik. Kören sjunger vid de stora kyrkliga helgerna men deltar också med sång i olika större och mindre sammanhang i församlingens liv, inte minst i musikgudstjänst. Ibland gör vi konserter med gästande sångare och musiker. Hör av dig om du är intresserad!
Ansvarig: Ida Fahl (kontakt, se nedan).

GARVAREGÅRDENS VOKALENSEMBLE 

Garvaregårdens vokalensemble erbjuder körsång på lite högre nivå. Repertoaren är blandad, från tidigt till nyskrivet, på många olika språk och med huvudsakligen klassisk inriktning. Krav ställs på god sångarerfarenhet, notläsning och gehör. Ensemblen repeterar varannan tisdag (jämna veckor) 18.30-20.30 och framträder i söndagsgudstjänster och på egna konserter. Välkommen att höra av dig om du vill söka till ensemblen. Ansvarig: Ida Fahl (kontakt, se nedan).

SÖNDAGSKÖREN

...medverkar ibland i församlingens gudstjänster och övningen sker en stund innan. Du som vill vara med kommer helt enkelt till övningen utan att binda upp dig på fler tillfällen. Anmälan är inte nödvändig men du får gärna höra av dig. Kören är för både yngre & äldre, både för vana & ovana sångare. Kontakt: Kerstin.

Övning kl 08.30, medverkan i familjemässan kl 10.00 (Simon Garvares kapell, Garvaregården). 

Nästa tillfälle blir

  • 22 december
Sofia Ekelund Fogelström

Sofia Ekelund Fogelström

Präst, Komminister

Maria "Mia" Hall

Maria "Mia" Hall

Präst, Komminister

AnnSofie Larsson

AnnSofie Larsson

Församlingspedagog

Linda Ursjö

Linda Ursjö

Diakon

Ida Fahl

Ida Fahl

Organist

Mer om Ida Fahl

Organist, sångpedagog och kompositör som arbetat i Förlösa-Kläckeberga församling sedan 2017. Ida har mångårig erfarenhet av arbete med körer i olika åldrar, genrer och nivåer.

Kerstin Jonsson

Kerstin Jonsson

Kantor