Högmässa
Högmässan är den vanligaste gudstjänstformen och denna gudstjänst firas som regel klockan 11 på söndagen. Högmässan har flera fasta moment, bland annat firas alltid nattvard. Ganska ofta sjunger någon av våra körer i gudstjänsten.
Mässa
Mässa är en gudstjänst med nattvard, men den har färre fasta moment än en högmässa.
Gudstjänst
Gudstjänsten påminner om högmässan men utan nattvard och med färre fasta moment.
Musikgudstjänst
När vi firar gudstjänst på söndagskvällar använder vi ofta mer inslag av musik. Ibland kallar vi det rätt och slätt för Musikgudstjänst, eller att den har ton av något särskilt, till exempel Mässa i Taizéton med musik från det välbesökta franska klostret.
Vissa kvällsgudstjänster har en särskild, återkommande struktur som exempelvis:
Gospelmässa
I gospelmässan är all musik, även den liturgiska mässmusiken i gospelstil. Gospelkören Wings of joy sjunger tillsammans med Husbandet, både på svenska och engelska. Församlingen uppmuntras att sjunga med i bekanta sånger.
Kraftmässa
Kraftmässa är en uppbyggande mässa med stor delaktighet. Den är särskilt utformad för unga, men alla är lika välkomna. Ungdomar kommer att vara delaktiga i förberedelserna och oftast sjunger ungdomskören Just Voices.
De gudstjänster som firas mitt i veckan är ofta lite kortare. I vår församling firas:
Veckomässa
Veckomässan firas på onsdagskvällar 18.30. Veckomässan är en gudstjänst med några psalmer en kortare betraktelse och nattvard. Ibland sjunger någon av våra körer på denna gudstjänst.
Första onsdagen i månaden har vi också motsvarande korta mässa på morgonen kl 8.30 och kallar den då helt enkelt för Morgonmässa.
Spagettigudstjänst
Spagettigudstjänst är en kort gudstjänst med mycket liv och rörelse och mycket sång. Många av församlingens barn och ungdomar tycker om att komma hit. Efter gudstjänsten äter vi pasta och köttfärssås tillsammans. Det kostar ingenting, men vi brukar ge möjlighet att lämna en frivillig gåva till något välgörande ändamål.
Andakt
Andakt är en kort gudstjänst med bön, textläsning och musik. Ordet kommer från tyskans andenken - att tänka på något. Inför sopplunchen firar vi en andakt som kallas Middagsbön.