Lediga tjänster

Två Kyrkomusikertjänster ledigförklaras i Frustuna församling, Gnesta Organist – Kyrkomusiker på B-nivå 100% - sök senast 21 augusti Kantor - Kyrkomusiker på C-nivå 100% - utlyses senare under hösten

Musiken är en bärande och viktig del av församlingens liv. Frustuna församling gör nu en ordentlig satsning på att utveckla musiklivet i församlingen. Över tid kommer två kyrkomusikertjänster ledigförklaras i församlingen.

Som första steg söker Frustuna församling dig som har en organistexamen (B-nivå) eller motsvarande. I denna musikaliska nystart finns det stort utrymme för dig att utveckla och forma gudstjänstlivet, körverksamheten och övriga musikaliska händelser som tar vara på dig, dina gåvor och idéer. 

Väl på plats kommer du vara med att rekrytera din kyrkomusikaliska kollega som ska ha kantorsexamen (C-nivå) eller motsvarande. Tillsammans får ni bidra till att församlingens gudstjänst- och musikliv utvecklas och förnyas i höjd, bredd och djup. Musik för skilda sammanhang, från skilda tider, i variation av musikaliska uttryck och traditioner som ger rymd för tro och liv, glädje och tröst och inte minst skönhet för människor och församling.

Det mesta av församlingens gudstjänst- och musikliv är koncentrerat till Frustuna kyrka som ligger naturskönt vid Frösjön med 15 minuters gångväg från stationen. Församlingens två övriga kyrkor, Torsåker och Kattnäs, två smycken utanför tätorten är också platser som vid skilda tillfällen bidrar till ett rikt musikliv i församlingen.

Högmässa firas varje sön- och helgdag i Frustuna kyrka samt två veckomässor regelbundet. Det finns en kyrkokör, Frustunakören samt Körglädje som vill ge rum för fler att få sjunga. För barn- och ungdomar finns också ett antal körer i skilda åldrar och musiken är också en viktig del i konfirmandarbetet. Utifrån detta finns nu möjligheten att utveckla kör- och musiklivet på skilda sätt. 

Orgeln i Frustuna kyrka från 1980 av Walther Thür Orgelbyggen, II/P/25, har ett gott rykte och inte minst vid de större högtiderna längtar församlingen både efter de klassiska verken och nya musikaliska uttryck. I Frustuna kyrka finns även flygel (Yamaha) 

 

Frustuna församling

I Frustuna församling bor närmare 8 000 invånare, varav ca 4 500 tillhör Svenska kyrkan.  
Förutom i församlingens tre kyrkor sker församlingens liv och arbete idag också i Prästgården vid kyrkan samt i Tingshuset inne i tätorten. På Frustuna kyrkogård ligger det nyrenoverade begravningskapellet som är tillgängligt för begravningar i både Svenska kyrkans ordning samt i annan ordning. Genom projektet ”Frustuna kyrkby” finns konkreta planer att på sikt samla allt arbete kring kyrkan och prästgården. Planen är en ny byggnad som kommer rymma alla anställda och bland mycket annat ett större rum lämpligt inte minst för körövning etc.

Församlingen har ett teologiskt motiverat och genomgripande arbete som redovisas i församlingsinstruktionen. Musiken är en vital del i församlingens vision att ”ge rymd och plats för mötet mellan Gud och människa, människa och människa samt människa och skapelse, och bidra till ett samhälle och en värld som växer i öppenhet, tillit och respekt. 

Arbetslaget består av 18 tjänster.  
Församlingen är en av två församlingar i Gnesta kommun och innefattar själva Gnesta tätort. Kommunen är en växande ort med en mångfald av liv och människor där landsbygden, den aktiva tätorten och storstaden på skilda sätt är synlig och påverkar livet. En vacker natur och goda pendlingsmöjligheter (SL och Mälartåget) ger närhet till både landsbygden och storstaden. Med regionaltåget är det endast ca 30 min till Stockholm C och med övriga goda kommunikationer ligger både Södertälje och Nyköping på behändigt avstånd. 

 

 

Även du som inte har behörighet för organisttjänsten kan redan nu skicka in din intresseanmälan till kantorstjänsten. Den kommer utlysas så snart organisttjänsten är tillsatt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vilja att vara en del av en kreativt och framåtriktat arbetslag.

Du är medlem i Svenska kyrkan och B-körkort är en fördel.

Ansökan

Ansök till organisttjänsten (Kyrkomusiker B-nivån) senast 21 augusti.

Intervjuer med prov planeras tisdag den 3 september. 

Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan skickas till
frustuna.forsamling@svenskakyrkan.se

Upplysningar

Anders Ekhem
Kyrkoherde
telnr: 070-632 56 70

Torvald Johansson
Tidigare domkyrkoorganist, musikaliskt sakkunnig. 
telnr: 070-516 00 43

Facklig representant

Susanne Sand
Kyrkomusiker, sångpedagog och 
Förhandlingsombud KMR/Sveriges Lärare
E-post: susanne.sand@svenskakyrkan.se
Mobil 076-8035503