Två kvinnor samtalar med en gråhårig person med hästsvans.
Lyssna

Diakoni

I vår församling är omsorgen om varandra viktig, det är vad diakoni handlar om. Här finns inget jag och du, här finns ett vi. Det kan vara värdefullt när man ställs inför svåra frågor eller livets utmaningar. Vill du tala med någon om det som är viktigt i livet?

Behöver du stöd i en särskild situation eller vill söka ett tillfälligt ekonomiskt bidrag? Har du mist någon som stått dig nära eller har en annan sorg? Känner du dig ensam? Längtar du efter ett sammanhang eller behöver du en stunds vila och återhämtning?

I höst startar vi tre nya samtalsgrupper, Leva vidare för dig som förlorat din partner, Samtalsgrupp för äldre och Andrum för dig mitt i livet. Läs mer nedan och glöm inte att anmäl dig eller tipsa en nära.

Vi tar också emot volontärer i församlingsarbetet. 

Vi för inga journaler och har tystnadsplikt.

Sköns Diakoni

Växel, Sköns församling

Mer om Sköns Diakoni

Telefontid för ansökning tillfälligt ekonomiskt bistånd: torsdagar kl. 13-14. Vi tar emot ansökningar torsdagar kl. 13–14.  Du kan också besöka oss i Birgittakyrkan, Hellbergsgatan 11 i Skönsberg.  Du behöver vara boende i församlingen. 

Höstens samtalsgrupper

Leva vidare

För dig som mist din livspartner och vill bearbeta din sorg tillsammans i en grupp med andra i samma situation.

Retreat

Lördag 26 oktober, kl.10-17, Sköns församlingsgård. Vår tysta retreat är fri från krav på prestation, dagen blir vad du gör den till. Här får var och en tid och utrymme för egna tankar, ro att komma nära sig själv och för den som vill, också komma närmare Gud. 

Kontakta oss

Diakon

Kristina Kvist

Diakon, Sköns församling

Diakoniassistent

Malin Edström

Diakoniassistent, Sköns församling

Robin Paulonen

Diakoniassistent, Sköns församling