Konstverk med skärgårdsmotiv tillverkat av drivved.
Foto: Ann-Sofie Andersson

Utställning: Se det lilla i det stora

Nyhet Publicerad

Ann-Sofie Andersson ställer ut konst av drivved från Bohuslän. Utställningen går att se i Masthuggskyrkan 18 juni–13 augusti.

Konst av drivved från Bohuslän

Ann-Sofie Andersson kommer till Masthuggskyrkan med sin utställning ”Se det lilla i det stora” 18 juni–13 augusti. Vernissage söndag 18 juni, kl. 14.

Konstnären om utställningen

Jag heter Ann-Sofie Andersson och har sedan jag var liten, typ 60 år sedan, gillat att skapa med mina händer. Har hållit på med många olika uttrycksformer varav detta, som jag gjort i ca 20 år är det roligaste – det innehåller så många olika delar. Ska försöka förklara!

På mina promenader längs stränderna och bland klipporna i Bohuslän hittar jag inspiration och material till mina alster. I det lilla fiskesamhället, som bär på så mycket historia, finns det mycket att berätta om! Med blicken riktad nedåt är jag på span efter vindpinade bräder, rep, korkar, tampar, fiskenät m.m.

Hemma, på Hisingen i Göteborg, målar jag och sätter samman delar. Jag “leker” fram motiv mha lera, färger, såg och limpistol. Timmarna rusar på i takt med att detaljerna blir fler. Det mesta är fantasi men försöker också skapa platser man känner igen. Mest från trakterna runt Smögen där jag och familjen tillbringar våra somrar.

Det skulle vara jätteroligt om du hittar inspiration att själv börja skapa med det som finns i naturen runt omkring oss. Bara man tittar noga så hittar man tids nog det “Lilla i det stora”.

Öppettider för Masthuggskyrkan

Vi har öppet alla dagar 10-16 (utom tisdagar till kl. 18 och torsdagar till kl. 14). Välkommen in för att tända ett ljus, upptäcka kyrkorummet eller bara sitta en stund. Gudstjänst firas söndagar kl. 11.

Målning av en kvinna och ett barn.

Utställningar i kyrkorummet

Masthuggskyrkan har tillfälliga utställningar av olika slag, men också verk som hänger permanent. I kyrkorummet finns också en upplevelsevandring, där du som besökare kan lära känna livet i Masthuggskyrkan, nu och då.

Upptäck Masthuggskyrkan

Utforska kyrkans olika platser med vår bok som guide och hitta dina egna pärlor! Kyrkan är öppen varje dag.

Upptäck Masthuggskyrkans torn i sommar

Gillar du trångt, smutsigt och brant? Vägen till toppen är krävande men väl värd besväret. Sommaren 2023 finns en ny möjlighet att gå upp i tornet.