Foto: Rodhe Andersson

Kyrkomusiker (100 %) till Åmåls församling

Vill du vara körledare för körsångare mitt i livet? Jobba i en församling med rikt musikliv och där musiken är ett prioriterat område? Vara del av ett vänligt och kreativt arbetslag? Spela till gudstjänst i vardag och fest? Välkommen till Åmål.

 

En av våra musiker har blivit stiftsmusiker och vi söker därför en efterträdare till vårt team av kyrkomusiker och till våra körsångare. I Åmåls församling sjuder det av liv med bl.a. en stor barn- och ungdomsverksamhet och upparbetat kör- och musikliv samt flera fina kyrkor och engagerade medarbetare. Vi har gjort en film för att visa en del av hur det är att jobba här, se den här nedan!

 

Åmåls församling är en väl fungerande församling med bra resurser när det kommer till ekonomi, lokaler och ett arbetslag där medarbetarna trivs. Det mesta av vardagsverksamheten sker i Åmål där det finns ett stort nyrenoverat församlingshem, med bland annat ett körrum, och en kyrka där vi firar mässa varje söndag. Vi har också fina kyrkor på landsbygden där människor samlas till vardag och helg. Med ny kyrkoherde sedan september och de flesta tjänster tillsatta så är församlingen i en fas där det finns förutsättningar för en fortsatt spännande församlingsutveckling utifrån en väl lagd grund. Men vi saknar som sagt en musiker efter Johanna som blivit stiftsmusiker. Vi värnar om vår körtrappa! 

Om tjänsten

Du kommer tillsammans med församlingens övriga musiker verka för en fortsatt välfungerande kör- och musikverksamhet i församlingen.

I tjänsten ingår ansvaret för ungdomskören och för församlingens gospelkör, Worship gospel. Det är många härliga körsångare som längtar. 

I tjänsten ingår även att tjänstgöra vid gudstjänster och kyrkliga handlingar som dop, vigsel m.m.

Du ingår i en arbetsgrupp för unga och unga vuxna tillsammans med präst och församlingspedagog vilket ger fina förutsättningar bl.a. för att genomföra olika körprojekt.

Vi söker dig som

- Har Svenska kyrkans kyrkomusikerexamen på C-nivå eller motsvarande.

- Kör- eller sångpedagogisk examen är meriterande.

-Har B-körkort och tillgång till egen bil.

-Är medlem i Svenska kyrkan.

-Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Villkor

- Tillsvidareanställning, 100 %.
- Tillträde enligt överenskommelse.
- I tjänsten ingår kväll- och helgtjänstgöring.
- Provspelning och provdirigering kan tillämpas.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan med CV och personligt brev görs via mail till Åmåls församling: amal.ansokan@svenskakyrkan.se märk ansökan: Kyrkomusiker

För mer information, välkommen att kontakta Kerstin Almegård, kyrkoherde.
Tel: 0532-60 78 84, kerstin.almegard@svenskakyrkan.se

eller Daniel Johansson, organist
Tel: 0532-60 78 88, daniel.johansson4@svenskakyrkan.se 

Facklig företrädare (Sveriges Lärare) Pernilla Radborn
Tel: 0533-69 13 14, pernilla.radborn@kmr.se

 

Om församlingen

Åmåls församling motsvarar geografiskt Åmåls kommun vilket gör att samverkan inom församlingen och med andra aktörer underlättas. Det bor ca 12.500 personer i kommunen. I församlingen finns 6 kyrkor men expeditionen och arbetslaget för församlingsverksamheten har tjänsteställe vid Åmåls kyrka och församlingshem. Till detta kommer kyrkogårdsverksamheten med ytterligare ett antal anställda som har expeditionen vid Nygård i Åmål som sitt nav.

Församlingen arbetar med att erbjuda mötesplatser och växtplats för människor alltifrån barn till äldre och satsar särskilt på unga vuxna. Det finns barnverksamhet, Café och körer på flera platser i församlingen. I församlingshemmet möts många grupper under veckan och i år har ungefär hälften av målgruppen anmält sig till konfirmandgruppen, drygt 50 konfirmander. Här finns också ett rikt musik- och körliv med bland annat en körtrappa dvs en kan sjunga i kör hela livet. Julen år 2020 sändes tv-gudstjänsterna från Åmål då våra körer var med bland andra. Ett diakonalt förhållningssätt är självklart och gudstjänsten en viktig grund för församlingen. Varje söndag klockan 11 firas högmässa i Åmåls kyrka och i övriga kyrkor har vi särskilt schema för gudstjänster varje månad. Vi eftersträvar att bygga en församlingsgemenskap där människor kan dela liv och dela tro.

De senaste åren har kyrkor och församlingshem upprustats och anpassats för att ge goda förutsättningar för församlingsverksamheten vilket nu ger fina möjligheter att bygga församling.

Med ny kyrkoherde på plats och efter pandemi samt renoveringar finns nu utrymme att fokuser på att utveckla församlingsbygget, komma med nya idéer och tankar. Det är en bra tid att komma som ny medarbetare, vi ser fram emot din ansökan!

Kort om Åmål

Åmål ligger i Dalsland vackert vid Vänern med gästhamn och kyrka i centrum. Det är en mysig stad med ett aktivt föreningsliv. Här bor som sagt ca 12.500 personer och det är endast ca 1,5 timme med tåget från Göteborg samt 1 timme från Karlstad. I kommunen finns också livaktig landsbygd med bland annat konstcentrumet Not Quite. Det finns storslagna naturområden med vandringsstigar, kanotleder och skidbacke. Kommunen är också känd för bluesfesten som arrangeras i juli varje år. För den som vill flytta hit med barn finns även bra skolor.