Foto: Pernilla Axelsson

Mariefreds kyrka fyller 400 år

I år fyller vår vackra kyrka 400 år där hon står på toppen av kullen. Det vill vi fira genom att bjuda in till massor av musik, föredrag, utställning, historisk gudstjänst, uruppförande av Olle Lindbergs verk och en stor jubileumsdag. Programmet presenteras löpande på den här sidan.

ORGELMUSIK GENOM 400 ÅR

Mariefreds kyrka firar 400 år 2024 och det uppmärksammas på olika sätt. Diplomorganist Per Ahlman ger fyra orgelkonserter i kyrkan under året som var och en tar avstamp i ”musikaliska hundraårssteg”:

Kalender för allt som sker under jubileumsåret

På den här sidan ser du vad som sker i samband med jubiléet i datumordning. Alla konserter visas tex. för varje månad. Klicka på den lilla pilen efter varje händelse för att få mer information.

Historiska bilder

Välkommen till en fotoutställning utanför kyrkans södra ingång. Vi visar bilder från förr till nu, alla bilder med en anknytning till kyrkan. Läs mer nedan.

Mariefreds kyrka

kyrkan ligger vackert belägen i centrala Mariefred, på en höjd invid Mälaren. Kyrkan är öppen tisdag till söndag kl 11.00-16.00 med hjälp av våra kyrkvisare under juni tom aug. Under sep tom. maj är kyrkan öppen. lör och sön kl 11.00-14.00, Läs mer om kyrkan genom att klicka här.

Instrument

Här berättar vi mer om församlingens fina instrument i kyrkan, kapellet och församlingshemmet