Asarum – Ringamåla församling söker komminister

Nyhet Publicerad

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Du som kommer till oss längtar efter att vara delaktig i församlingens arbete med att fördjupa gudstjänstlivet och att bygga församling.

Asarum-Ringamåla församling arbetar utifrån ledorden ”öppna dörrar, öppna händer och öppet hjärta”. Vi vill vara en församling där människor kan växa oavsett om vi är församlingsbor, frivilliga eller medarbetare. Ledorden präglar vår syn på församlingen och vi arbetar tillsammans för att komma närmare vår vision. 

Du som kommer till oss längtar efter att vara delaktig i församlingens arbete med att fördjupa gudstjänstlivet och att bygga församling.

Vi befinner oss i ett spännande och föränderligt skede där ser nya möjligheter att vara församling. Kyrkan är något vi är och gör tillsammans utifrån det vi har med oss av erfarenheter, kunskaper, förmågor och gåvor där vi alla är en del av Kristi kropp. 

Asarum-Ringamåla församling är belägen i västra delen av Blekinge-Sveriges trädgård-lika nära till hav och skärgård, skog och slätter som till Karlshamn. I församlingen finns tre kyrkor, Asarum, Svängsta och Ringamåla. Vi är ca 30 medarbetare fördelat på församlings-, kyrkogårds-, administration och serviceverksamhet. 

Välkommen till Asarum-Ringamåla församling. Här är vi kyrka tillsammans!

Tjänsten innebär
Du som är kallad att komma till Asarum-Ringamåla församling kommer att använda dina gåvor och kunskaper för att bygga församling och dela evangelium, arbeta tillsammans med övriga medarbetare i församlingen runt gudstjänstliv och verksamheter.

Blekinge, Sveriges trädgård! Foto: Linda K Robson

I uppdraget som komminister ingår kyrkliga handlingar och övrigt församlingsarbete.

Kvalifikationer
Teologie kandidatexamen och prästvigd i Svenska kyrkan.
Du känner dig bekväm med att växla mellan teamarbete och självständigt arbete. Du ska ha god självkännedom, vara nyfiken och villig att lära nytt. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Ange löneanspråk.
B-körkort är ett krav.

Upplysningar
Kyrkoherde Gunilla Aquilon Elmqvist telefon 0454-32 86 10

Fackliga företrädare
Akademikerförbundet SSR: Bodil Wiktorsson Bengtsson, bodil.wiktorssonbengtsson@svenskakyrkan.se
Vision: Susanne Persson, susanne.persson@fv.vision.se
Kyrkans akademikerförbund: Henrik Brifors, henrik.brifors@kyrka.se

Ansökan
Skriftlig ansökan innehållande personligt brev, CV, intyg teologie kandidatexamen, intyg från utbildningsinstitutet samt prästbrev skickas till
HR konsult Elisabeth Dahl, elisabeth@elionhr.com

Asarum-Ringamåla församling
Prästgårdsallén 8
374 50 Asarum

Sista ansökningsdag: intervjuer sker löpande

Varmt välkommen med din ansökan!