Foto: Nicklas Olsson

Församlingens arbetslag

Klicka här om du vill kontakta någon ur församlingens arbetslag

Präster

Prästerna i Nyköpings församling leder gudstjänster och andakter. Till uppgifterna hör också att döpa, konfirmera, viga och begrava. Prästen undervisar i kristen tro och livsfrågor. En viktig del i arbetet är att samtala med andra i grupp, eller enskilt i förtroende som då kallas själavård.

Diakoner och diakoniassistenter

Diakoner och diakoniassistenter i Nyköpings församling arbetar med kyrkans sociala arbete. En viktig del i arbetet är att samtala med andra i grupp, eller enskilt i förtroende som då kallas själavård.Befinner du dig i en svår situation? Behöver du någon att prata med? Kontakta oss gärna!

Musiker

Ska du gifta dig och vill diskutera musiken? Planerar du en begravning och vill få förslag på psalmer? Vill du börja sjunga i en av våra många körer? Kontakta oss gärna!

Pedagoger

Är du som förälder nyfiken på vår barn- och ungdomsverksamhet? Är du lärare och vill ta med din klass till kyrkan? Är du ung och vill konfirmera dig? Hör av dig till oss!

Värdinnor och lokalvårdare

Värdinnornas och lokalvårdarnas jobb fylls med många olika arbetsuppgifter. Oss kan du bland annat fråga om allt som rör lokalvård, inköp och servering.

Församlingsexpeditionen

På församlingsexpeditionen i Kyrkans hus hittar du assistent, hr-chef, kommunikatör, IT-ansvarig och koordinator.

Kyrkogårdsenheten

Kontakta oss med frågor om bland annat Nyköpings församlings kyrkogårdar, gravar, gravrätt och skötsel.

Fastighet och kyrkvaktmästeri

Har du frågor om våra kyrkor och byggnader? Är du nyfiken på vad som skiljer kyrkvaktmästarens jobb från vaktmästarens? Hör gärna av dig!

Ekonomi

Servicebyrån ansvarar för ekonomisk redovisning och lönehantering för församlingar i Nyköpings kontrakt.