Till innehållet Till undermeny
Någon håller upp en glaskula mot en adventsstjärna som reflekteras i glaset.
Lyssna

Lunds östra stadsförsamling

Välkommen till Lunds östra stadsförsamling, här och nu, i sorg och i glädje. Tillsammans med EFS på Sankt Knut vill församlingen vara öppen för Gud och medmänniskor.

Aktuellt

Inklusiva mässan

Firas söndagskvällar en gång i månaden, kl. 19.30 i Sankt Hans kyrka

Gudstjänst och bön

Ett rikt och varierat andaktsliv. Här finns info om andakt, gudstjänst och mässa. Ta reda på vad Inklusiva mässan är eller vad som menas med Barnkyrka.

Barn & familj

I LÖS finns det mycket att göra för barn, ungdomar och familjer. Samvaro under föräldraledigheten, ungdomsgrupper och scoutkår. Här hittar du mer information om olika grupper. Aktuella tider finns alltid i kalendern på webbens startsida

Från dina händer till där det händer

Varje dag drabbas människor av krig och katastrofer. 300 miljoner lever i djup kris utan det nödvändigaste. Läget är akut – vi måste agera.

Läs mer och ge en gåva

Vardag i församlingen

Tro & vardagsliv

I församlingen finns gemenskap och mötesplatser av många slag. De goda samtalen sker både vid soppluncher och bibelstudium. Här finns mer information om grupper och verksamheter, och aktuella tider finns alltid i kalendern.

Barn & familj

I LÖS finns det mycket att göra för barn, ungdomar och familjer. Samvaro under föräldraledigheten, ungdomsgrupper och scoutkår. Här hittar du mer information om olika grupper. Aktuella tider finns alltid i kalendern på webbens startsida

Konfirmand i Lunds östra stadsförsamling

Funderar du också på livet? Om vart just du är på väg och för vem du är viktig? Fundera på att börja i en konfirmandgrupp! För dig som är född 2010 och funderar på konfirmation detta år, kolla in våra grupper 2024-2025.

Kör och musik

Välkommen att sjunga i någon av församlingens många körer! Här hittar du körer för barn, ungdomar och vuxna.

Konsert & Musik

Här hittar du information om olika konserter och musikgudstjänster i våra kyrkor.

Ideellt & internationellt

Vill du hjälpa till i kyrkan och ge av din tid och ditt engagemang? En församling utan ideella medarbetare är inte hel och det finns mycket och många sätt att hjälpa till i församlingen och i världen!

Diakoni - kyrkans omsorg om medmänniskan.

Diakoni är ett grekiskt låneord som betyder att tjäna sin medmänniska och är en av kyrkans absolut viktigaste grundpelare.

Till dig som är medlem - tack!

Som medlem i Svenska kyrkan betalar du en kyrkoavgift som skapar möjligheter för oss att möta människor i livets alla skeden. Förutom vid dop och vigsel, gudstjänstsfirande och begravningsgudstjänster skapar vi genom din avgift mötesplatser där vi kan mötas och alla är välkomna. Kyrkan är en plats att vara stolt över - du som medlem gör det möjligt!

Bli medlem

Vad kul att du vill bli medlem i Svenska kyrkan! Här kan du delta i gudstjänster och välja mellan en mängd aktiviteter för att hitta det som passar just dig. Läs om hur du blir medlem.

Dop

Att döpas är att välkomnas in i den kristna kyrkans gemenskap. Det är en gemenskap som sträcker sig genom alla tider och genom kyrkan över hela världen.

Vigsel

En kyrklig vigsel gör bröllopet till högtidsstund med glädje och fest, ett minne att bära med sig genom hela livet.

Begravning

Att en människa som står en nära dör är en av de största sorgerna att bli drabbad av. Begravningen ger hjälp att komma vidare. Det är en stund för avsked, tankar och minnen och också en akt av kärlek och respekt för den som är död. Den hjälper oss att hämta kraft och komma vidare i sorgen.

Var med och be!

Skriv en bön, så ber vi för dig och med dig i gudstjänsten på söndag.

Få hjälp och stöd

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan när du behöver någon att prata med. I Svenska kyrkan finns utbildad personal som lyssnar och ger stöd och råd vid allt från sorg till relationsproblem.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Biskopsbrev om livets början och livets slut

I biskopsbrevet om livets början och livets slut finns redskap för orientering i etiska vägval.

Miljödiplomering

För en hållbar kyrka

Vad är vad i kyrkan?

Har du koll på kyrkans olika delar och detaljer? Den här bilden visar den allra vanligaste typen av kyrkobyggnad i Sverige. En långhuskyrka med avrundat slut mot öster och torn i väster.  På den här sidan kan du lära dig mer om kyrkobyggnaden.

Kyrkguiden leder dig rätt med karta och kalender

Med appen Kyrkguiden kan du hitta till Svenska kyrkan med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också se vad som händer i kyrkan och planera gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Stora Råby kyrka

Stora Råby kyrka, vars äldsta delar är från 1200-talet, ligger mitt i den oskiftade byn Stora Råby som är känt sedan 1100-talet.

Sankt Hans kyrka

Sankt Hans, kyrkan med det leende korset, som ligger vid Fäladstorget på Norra Fäladen.

Maria Magdalena kyrka

Maria Magdalena kyrka ligger på Östra Torn och är pastoratets yngsta kyrka som invigdes 1992.

Sankt Knuts kyrka

Sankt Knuts kyrka ligger i stadsdelen Linero i östra Lund vid Linero torg. Det är en samarbetskyrka mellan EFS och Svenska kyrkan

Karta över kyrkor och församlingsgårdar
i Lunds östra stadsförsamling