Konserter

Här finner du konsertprogram från Trelleborgs församling - alltid fri entré!

TORSDAG 4 JULI KL. 19.00
LARS SIGFRIDSSON MED SIN TRIO

Far och son, Lasse och Emil Sigfridsson, presenterar en varm och innerlig kyrkokonsert med sånger från deras egna karriärer men även sånger av det andliga slaget som passar fint in i kyrkorummet. Lasse Sigfridsson gör sedan 2012 karriär som soloartist, efter 45 år som basist och sångare i dansbandet Lasse Stefanz. Han son Emil är artisten som fick sitt genombrott i TV-programmet Fame Factory 2002. Hans debutalbum ”Tillbaka till igår” sålde snabbt guld och toppade listorna. Med sig har de sin trogne följeslagare Jonas Svensson på klaviatur.


TORSDAG 11 JULI KL. 19.00
"PÅ SÅNGENS VINGAR"
ALBINA VEISLAND OCH  ANNA-LENA TIDEMAN

En konsert fylld av musik för sång och orgel av den franske tonsättaren
Francis Poulenc med nordiska sommartoner.

TORSDAG 18 JULI KL. 19.00
TRIO PÅ SKÅNSKA

Konsert med folklåtar och koraler från Skåne. I fokus finns pianisten Rasmus Borg och hans noggranna insamlande och arrangerande av materialet. En given referens är Jan Johansson och jazz på svenska.


TORSDAG 25 JULI KL. 19.00
"FOKUS KVINNLIGA KOMPOSITÖRER"  MED JENNIE LOMM OCH DANNY PURCELL

Jennie Lomm, sopran, och pianist Danny Purtell framför ett program med musik enbart av svenska kvinnliga kompositörer, vissa mer kända än andra. De kommer  berätta lite om deras historia, eftersom många av kompositörerna verkade i en tid då det inte var så enkelt för en kvinna att välja musik som sitt yrke. Förhoppningen är att kunna sprida mer kunskap om dessa kvinnliga kompositörer och få ännu fler att upptäcka deras musikskatt.

 

SÖNDAG 11 AUGUSTI KL. 16.00
KOLONIKVARTETTEN

En musikalisk tidsresa med sångkvartetten som bildades i ett koloniområde utanför Malmö bestående av sopranen Helena Hagström Emmoth, alten Louise Persson, tenoren Jens Bragdell Eriksson och basen Jon Lundberg.Det kommer bjudas på ett musikaliskt varierat program med nedslag från dåtid till nutid med både egna arrangemang och kompositioner. Eller som vi brukar säga: - Allt från Orlando di Lasso till Loreen.