Lyssna

Samtal och stöd

I Svenska kyrkan Hägersten kan du få enskilda samtal med präst eller diakon. Här kan du också få ekonomiska stödsamtal, samt hitta mötesplatser som sorgegrupper.

Behöver du någon att prata med?

Enskilda samtal

Behöver du någon att prata med? I Svenska kyrkan, Hägerstens församling kan du få enskilda samtal med präst eller diakon.

Ekonomiska stödsamtal eller Samtal om sorg

Ekonomiska stödsamtal

Om du har problem i din privatekonomi så kan vi stödja dig att hitta vidare hjälp. Vi kan också hjälpa dig i kontakten med stiftelser och fonder.

Samtal om sorg – anmäl dig nu

Har du förlorat en anhörig eller vän genom dödsfall? Välkommen till en samtalsgrupp (dagtid eller kvällstid) där vi pratar om allt som kan komma upp i en sorgeprocess.

Träffa Uppenbarelsekyrkans diakoner

Öppen diakoni i Uppenbarelsekyrkan

Välkommen till Öppen diakoni. Här hjälper vi till kring fondansökningar och kortare stödsamtal. Vi bokar också tid för själavårdssamtal och samtal om gåvomedel. Öppen diakoni vänder sig till dig som bor i Uppenbarelsekyrkans distrikt. Torsdagar kl. 10.00–12.00.

Hitta din mötesplats

Mötesplatser

I Svenska kyrkan Hägersten finns flera viktiga mötesplatser. För ensamstående föräldrar, funktionsvarierade, barn och familj, med flera.

Aktuellt

8/10 och 19/11 Livets trådar – en existentiell stick- och virkkväll med samtal om livet

Ett tillfälle för dig som tycker om handarbete tillsammans med andra. Ta med ditt egna handarbete och skapa tillsammans! Vi samtalar om livet, existensen och tron. Vi bjuder på kaffe/te och kaka. Mälarhöjdens kyrka kl. 19.00. Två kvällar.

Hitta din mötesplats

Öppet café på kajen

Ett häng för alla åldrar! Vi fikar och har fin gemenskap. Öppet tre dagar i veckan. Rytmiksamling på tisdagar och torsdagar. Lunchandakt och plats för eget handarbete på fredagar.

Ensamstående föräldrar med barn

Välkommen till vår mötesplats i Gröndals kyrka. Här kan du samtala med andra ensamstående föräldrar. Och få en fin stund med ditt barn. Öppet för föräldrar med barn i alla åldrar.

Kamratklubben

Träff för dig med funktionvariation. Vi sjunger, fikar, pratar och skrattar tillsammans, allt utifrån kyrkans tema. Det hela avslutas med ljuständning i kyrkorummet. Välkommen!

Öppet hus – i våra kyrkor

Samvaro och gemenskap runt kaffeborden. Öppet hus passar dig som är dagledig. Vi träffas måndagar i Gröndals kyrka, tisdagar i Uppenbarelsekyrkan, och varannan vecka på tisdagar i Mälarhöjdens kyrka. Du är alltid välkommen, när du vill.

Promenad och sopplunch

Friskvård och social samvaro i ett. Vi promenerar från Västertorps T-baneutgång Störtloppsvägen, och avslutar promenaden med sopplunch i Mälarhöjdens kyrka.

Samtal om sorg – anmäl dig nu

Har du förlorat en anhörig eller vän genom dödsfall? Välkommen till en samtalsgrupp (dagtid eller kvällstid) där vi pratar om allt som kan komma upp i en sorgeprocess.

Om diakonin i Svenska kyrkan Hägersten

Mer om diakoni

Diakoni – Kyrkans sociala omsorg

”Varje kristen och varje församling har till uppgift att i sitt bemötande av andra och i sin livshållning visa kärlek och omsorg om medmänniskan och skapelsen.” – ur Vägledning för diakoni

Diakon Svante: “Man kan se att folk mår bättre efter ett samtal”

Svante Talltorp är en av sju diakoner i Svenska kyrkan Hägersten. Även om enskilda samtal upptar större delen av hans arbetstid är även kontakter med socialtjänst, vård och polis en stor del av arbetet.

Du är inte ensam i sorgen

Stöd i sorgen

Det finns ett liv efter döden – också för dig som blir kvar. I kyrkan kan du dela sorgen med någon som lyssnar och förstår.