Finskt körbesök

Finlandssvenska Aurorakören från Åbo och kören Saltstänk bjuder på finska och finlandssvenska kompositioner och arrangemang skrivna under millenniumskiftet. Lördag 31 augusti kl 18 i Guldhedskyrkan.

Fri entré!

Aurorakören från Åbo gästar oss i ett samarbete med Föreningen Norden och kören Saltstänk.

Aurorakören är en finlandssvenskspråkig blandad kör med ca 35 medlemmar. Kören har en strävan att ta sig an modern körmusik, komponerad på 2000-talet, och att regelbundet låta beställa in nyskrivna finlandssvenska verk för blandad kör. Kören har under året gett ut flera inspelningar och uppträder regelbundet på olika håll i Finland och utomlands.

Under besöket bjuder körerna på en gemensam konsert som till största delen består av finska och finlandssvenska kompositioner och arrangemang skrivna under millenniumskiftet.

Lördag 31 augusti kl 18
Guldhedskyrkan

Mer musik!

Kommande musik

Våra kyrkor fylls ofta av musik som bjuder på värme, glädje och överraskningar. Se om det är något på gång som passar dig! Läs mer.

Solljus reflekteras i en kyrkorgels pipor.

Musik i Göteborg

Nu är det enklare för dig att hitta din nästa musikupplevelse. Kyrkorna i Göteborg har en gemensam kalender med konserter och musikevenemang nära dig.