En kvinna läser ur Bibeln.
Lyssna

Inför söndagen – samtal om bibeltexter

Öppna samtal där vi tolkar bibeltexterna inför den kommande söndagen. Välkommen till Gröndals kyrka kl. 14.30 (obs, ny tid) varannan tisdag. Ingen föranmälan och inga förkunskaper krävs.

Varannan tisdag kl. 14.30–16.00 Gröndals kyrka

September: 3/9, 10/9, 24/9
Oktober: 15/10, 29/10
November: 12/11, 26/11
December: 10/12

Samtalsledare är Michael Persson, präst.

Har du frågor? Kontakta Michael.

Michael Persson

Michael Persson

Präst, Gröndals kyrka, Hägerstens församling

Andlig fördjupning – Aktuella aktiviteter

16/11 Skapa i stillhet – kreativ på kajen – Anmäl dig senast 4/11

Välkommen till en kreativ dag i gemenskap i Kvarterskyrkan på kajen. Koppla av från vardagen och hämta andan. Med skapande, reflektion, lunch och fika. Kostnad 100 kr. Anmäl dig här.

6/11 Bibliskt AW

Avsluta arbetsdagen med en annorlunda After Work. Bläddra i Bibeln över ett glas alkoholfritt. Prata om textsamlingen som engagerar så många. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00–20.00. Kostnadsfritt.

8/10 och 19/11 Livets trådar – en existentiell stick- och virkkväll med samtal om livet

Ett tillfälle för dig som tycker om handarbete tillsammans med andra. Ta med ditt egna handarbete och skapa tillsammans! Vi samtalar om livet, existensen och tron. Vi bjuder på kaffe/te och kaka. Mälarhöjdens kyrka kl. 19.00. Två kvällar.

27/10 Vernissage på temat Förklädd Gud

Välkommen till en inspirerande vernissage på temat "Förklädd Gud" i Uppenbarelsekyrkan, söndagen den 27 oktober kl. 13.30–15.00.

4/12 Bibliskt AW

Avsluta arbetsdagen med en annorlunda After Work. Bläddra i Bibeln över ett glas alkoholfritt. Prata om textsamlingen som engagerar så många. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00–20.00. Kostnadsfritt.

Hitta andlig fördjupning

Bibliodrama – improviserade dramaspel

Improviserade dramaspel i öppen grupp, under ledning av en dramaregissör. Tillsammans utforskar vi utmanande bibliska berättelser – vad betyder Bibelns berättelser för oss idag?

Bibliskt AW

Avsluta arbetsdagen med en annorlunda After Work. Bläddra i Bibeln med ett glas kallt i handen. Och prata om textsamlingen som engagerar så många.

Bli gudstjänstvärd i Hägersten

Var med i att bygga upp gudstjänstens gemenskap, bidra till att den blir en källa till glädje och kraft. Välkommen som gudstjänstvärd i Svenska kyrkan Hägersten. Kontakta respektive kyrkas distriktschef.

Genomför Kyrkans klassiker

Prova en existentiell hälsoutmaning! Utmana dig själv att regelbundet be, läsa Bibelns texter, fira gudstjänst och visa omtanke. Genomför klassikern själv eller tillsammans med andra.

Vuxenkonfirmation

Som vuxenkonfirmand får du en möjlighet att fundera över vem du är och vad du tror på. Det är aldrig för sent att konfirmeras.

Hitta mer i Svenska kyrkan Hägersten

Retreat, meditation, pilgrimsvandring och cirkeldans

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du hälsa för själen. Här kan du finna stillhet, motverka stress och nå andlig fördjupning. Läs mer här.

Fira gudstjänst

Mitt i livets glädje och sorg, förtvivlan och hopp samlas vi till gudstjänst. Alla är välkomna att vara med: barn, unga och gamla, den som är van gudstjänstfirare och den som är ovan. Här hittar du aktuella gudstjänster i Svenska kyrkan Hägersten.

Föredrag och kulturevenemang

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du kulturevenemang under hela året. Temakvällar, författarsamtal och mycket mer.

Gå på konsert

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du många starka konsertupplevelser. Här finns ett rikt musikliv, där många känner ett stort engagemang. Välkommen till musik med passion.